Primarul Andrei Carabelea a anuntat ieri (pe facebook, unde se face mai nou comunicarea cu pietrenii) că Parcul Zoo se inchide complet. Nu a precizat cand, insa cert este că se va pune lacăt pe ușile locului cel mai vizitat de nemteni si de turisti din multe alte judete. ”Săptămâna aceasta doritorii încă mai pot vizita Grădina Zoologică din Piatra Neamț. Însă, în curând accesul publicului nu va mai fi posibil și va începe transferul animalelor”, spune Carabelea.

Totodata, conform spuselor primarului, reamenajarea parcului (desfiintat la initiativa lui printr-o Hotarare de CL dupa un sondaj pe faebook) a intrat in faza de desene pe hârtii. Astfel, un grup de studenti din Bucuresti a intocmit 5 variante de reamenajare si le-au pus pe hârtie sub forma unor desene frumos colorate. Carabelea nu vorbeste insa nimic despre cat ar costa proiectele si nici despre sursa de finantare, avand in vedere ca se plange zilnic ca nu sunt bani de investitii, din cauza ”grelei mosteniri”. Asa că parcul ar putea ramane inchis mult si bine, sau, cine stie, dupa un timp va apărea vreun investitor strategic cu o solutie salvatoare, ca sa nu ramana locul in paragina.

Primarul are un mesaj (ușor cinic) și pentru marea majoritate a pietrenilor are s-au opus inchiderii parcului simbol al orasului, numindu-i nostalgici. ”Le transmit și nostalgicilor grădinii zoologice gânduri sincere de apreciere și mulțumire pentru acceptarea unei decizii dificile, dar spre binele orașului”, mai spune Carabelea din biroul lui de pe faebook.

Iata cele 5 desene facute de studentii de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, dupa ce au stat o saptamana in Piatra Neamt. Initial, Carabelea a propus sa fie suportate cheltuielile pe banii primariei (Vezi AICI Concurs de idei pentru Parcul Zoo. 30 de studenți vor veni la Piatra Neamț pe banii primăriei), insa opozitia s-a opus, pana la urma, costurile fiind suportate de un consilier local liberal.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.