Imediat dupa preluarea functiei de primar al orasului Piatra Neamt (nu ”Piatra”, asa cum este botezat tot mai des de noua administratie), Andrei Carabelea arunca in spatiul public un subiect care pare mai degraba o diversiune: partia de schi. Sa vorbesti in aceste vremuri despre partia de schi, pare mai mult o lipsa de viziune, decat o preocupare a unei administratii serioase, asa cum s-a incercat sa se creeze impresia in campania electorala, ca va fi mandatul lui Carabelea.

Noul primar spunea in campania electorala ca va atrage fonduri europene de sute de milioane de euro, cu care se va face inclusiv un parc industrial, pentru revitalizarea economiei locale, ceea ce nu este deloc gresit, ba chiar din contra. Orasul Piatra Neamt se confrunta cu probleme mult mai grave decat partia de schi care oricum e o cauza pierduta inca de la infiintarea ei, din motive pe care nu are rost sa le mai înșirăm acum, aici. În Piatra Neamt se opreste apa aproape zilnic, infrastructura rutiera este la nivelul anilor `80, protectia sociala este vai de mama ei, sistemul de sanatate este praf, ca sa nu mai vorbim despre hoardele de cersetori care au invadat urbea si multe alte probleme carora pare ca nimeni nu este in stare sa le gaseasca rezolvare. La aceasta stare de lucruri se mai adauga efectele pandemiei (Piatra Neamt este in scenariu rosu) pe plan economic, care daca nu vor fi gestionate cu cea mai mare seriozitate si pricepere, vor transforma Piatra Neamt intr-un oras fantoma la propriu, in cel mai scurt timp.

In acest context, primul lucru pe care-l face noul primar, este sa lanseze o dezbatere publica pe subiectul ”Deschidem sau nu deshidem partia?”, subiect despre care nu a pomenit nimic pana sa preia functia. Dupa cum poate observa orice pietrean, si ar fi trebuit sa observe si primarul, orasul nu se confrunta cu vreun cod roșu de ninsori si nici nu sunt semne ca se va confrunta cu asa ceva in aceasta iarna, mai mult toamna. Iar partia de schi nu a fost niciodata vreun motor al economiei locale, desi ar fi putut fi, insa s-a ratat ocazia. Deci ce rost are sa aduci acum in discutie un subiect total lipsit de importanta, decat daca vrei sa distragi atentia ori nu ai alte idei si nici solutii pentru atingerea obiectivelor pe care ti le-ai propus sau ai niste consilieri care ti-au servit o tema doar ca sa simuleze ca muncesc.

Acest articol nu este neaparat o critica, oricum administratia Carabelea va avea cateva luni de ”respiro” din partea redactiei tvmneamt.ro pana se va aseza in matca, pentru ca asa e corect. Dar sa promiti parcuri industriale si sa-ti incepi mandatul cu dezbateri despre partia de schi (un proiect mort încă din fașă), pare a fi dovada suprema de amatorism in administratie, ori poate cineva a gasit un pretext pentru niste ”investitii”.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.