PNL Neamț: ”Tupeu fără margini al Apa Serv. Deși livrează apă cu porția, vrea majorarea tarifelor pentru romașcani”

Comunicat de presa: Apa Serv, societatea care a sistat aproape integral furnizarea apei potabile în Roman, solicită, nici mai mult nici mai puțin, decât majorarea tarifelor la apă și colectarea apelor uzate, precum și la serviciile conexe.

Consilierii locali ai PNL Roman au primit un mandat special din partea conducerii PNL Neamț de a vota împotriva acestei propuneri, ce va fi discutată în ședința Consiliului Local, de joi, 27 octombrie.

”Pe lângă tupeu, vorbim și de nesimțire, și-mi asum foarte clar acest termen. Nu poți cataloga altfel o asemenea solicitare, câtă vreme Romanul se confruntă de o bună perioadă cu lipsa apei, oamenii nu se pot spăla, nu pot găti, programul le este dat peste cap deoarece trebuie să se conformeze graficului de furnizare anunțat de Apa Serv care oricum nu este respectat. Aceasta este o evidentă bătaie de joc și oricât ar țipa Oana Bulai, Ionel Arsene și Vasilică Harpa, ei sunt principalii vinovați de ceea ce se întîmplă. Apa Serv este o societate controlată integral de Consiliul Județean și PSD Neamț care numește oamenii în funcțiile de conducere și care acționează după bunul plac, fără niciun plan concret de management performant.  Romașcanii s-au săturat, de ani de zile se întîmplă avarii,  iar acum, deși plătesc unul din cele mai mari prețuri din țară pentru apa pe care nu o au, riscă să plătească și mai mult dacă solicitarea Apa Serv va trece în Consiliul Local. PNL Roman va vota împotrivă și mă aștept ca toți consilierii de bună credință să procedeze întocmai”, a precizat George Lazăr, președinte PNL Neamț.

Și Leonard Achiriloaie, primarul municipiului Roman, s-a declarat stupefiat de o asemenea solicitare și și-a manifestat întreaga dezaprobare față de eventuala majorare a prețurilor.

”Apa Serv  este o societate care trebuie să furnizeze servicii de bună calitate, pentru că de asta plătesc romașcanii facturile la apă, canalizare și serviciile conexe. Apa Serv trebuie să-și respecte toate obligațiile asumate prin contract, să investească în rețele, să plătească redevențe, nu doar să factureze, iar banii să-i folosească pentru salarii și alte foloase. Sper ca ca și consilierii locali să înțeleagă că, dincolo de a fi parte din partide diferite, suntem în primul rând romașcani, iar cetățenii acestui oraș merită mai mult decât apă cu porția, la prețuri mari, tot mai mari, pentru că așa dictează PSD și Ionel Arsene, cei care controlează această societate”.

În concluzie, PNL Neamț solicită tuturor consilierilor locali din Roman să voteze împotriva solicitării Apa Serv de majorare a acestor tarife, inclusiv consilierilor PSD. Considerăm că aceștia nu trebuie să stea în poziție de drepți în fața șefilor de partid, Arsene și Harpa, și ar trebui să țină cu romașcanii care i-au trimis în Consiliul Local. Biroul de presă al PNL Neamț

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.