Sâmbătă, 29 iulie a.c. polițiștii Serviciului Rutier Neamț împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost constatate 10 infracţiuni rutiere. De asemenea, au fost aplicate 101 de sancţiuni contravenționale, 140 de conducători auto fiind verificați în trafic și testați cu aparatul etilotest. Au fost reţinute 10 permise de conducere, dintre care 7 pentru conducere sub influența alcoolului.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere. Poliția Română, prin polițiștii rutieri, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.