După o sedinta la ADRNE (Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Est), prefectul Adrian Nita trage concluzia ca judetul Neamt sta bine la atragerea de fonduri europene. ”Sunt foarte încântat de faptul că județul Neamț a atras sume consistente cu care implementează proiecte în toate domeniile, începând de la infrastructura rutieră, sănătate, învățământ și până la cel al asistenței și protecției sociale”, spune prefectul de Neamt, fără sa stie probabil ca proiectele cu fonduri europene sunt aproape inexistente la CJ Neamt, cu exceptia celor care trimit angajatii la instruiri despre cum să nu (mai) ia șpagă. In rest, totul e cu bani multi de la Guvern sau din bugetul propriu.

Despre activitatea ADRNE, prefectul transmite niste informatii intr-un limbaj pe intelesul tuturor nemtenilor (experti in fonduri europene), la care se adauga indemnuri din categoria ”sa fie bine ca să nu fie rău”. ”Am participat la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul căreia a fost făcută o prezentare a activității ADRNE, o informare privind evoluția POR 2014-2020 în Regiunea Nord-Est și a treia, referitoare la POR 2021-2027.

A fost aprobat Raportul de activitate al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pe anul 2021 și Stadiul realizării obiectivelor ADR Nord-Est pe anul trecut.
De asemenea, a fost adoptată și hotărârea privind aderarea Regiunii Nord-Est prin intermediul ARD Nord-Est la inițiativa Vanguard și s-au avizat contractele aferente implementării proiectelor în care ADR N-E este beneficiar direct sau partener.
Analizând legislația actuală și oportunitățile de finanțare acordate de către Uniunea Europeană, consider că este esențial ca toate entitățile – autorități publice, agenți economici, organizații neguvernamentale – să își unească eforturile și să reușească să acceseze fonduri nerambursabile, cu care să implementeze cât mai multe proiecte care aduc plus valoare județului nostru”, mai spune prefectul pe facebook.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.