Prefectura Neamt a anuntat in urma cu scurt timp, ca o Sectie ATI va fi amenajata provizoriu la etajul 4 al spitalului, unde este Sectia de Obstretica Ginecologie, care dispune de dotari moderne si are aviz ISU. Aici vor functiona 8 paturi ATI, iar alte 2 paturi ATI vor fi puse intr-un spatiu de la UPU. ”În cursul zilei de azi, prefectul Județului Neamț, domnul George Lazăr a condus comisia mixtă, formată din reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Neamț, Consiliului Județean Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț –  la Spitalul Județean de Urgență Neamț pentru a evalua și identifica spații conforme în vederea relocării secției de A.T.I.” se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Neamt.

În acest sens vă pot spune că am identificat spațiu la nivelul etajului 4, secția de Obstetrică și Ginecologie, care are dotări moderne și a fost refăcută în anul 2014 prin fonduri de la Banca Mondială. Această secție este avizată I.S.U și există circuite medicale. Hotărârea comisiei mixte este ca secția A.T.I să fie relocată la etajul 4, iar secția Obstetrică și Ginecologie să fie relocată la nivelul etajului 5. Se va putea funcționa cu aproximativ 8 paturi pe A.T.I și alte două paturi pe A.T.I în cadrul U.P.U. “, a declarat prefectul Județului Neamț, George Lazăr.

Prefectura Neamt precizeaza ca in maximum 45 de zile, noua Sectie ATI va functiona in cladirea Nefromed (spatiul apartine SJ Neamt), unde vor fi in total 15-17 paturi. ”S-a idenificat și conturat de către comisia mixtă un spațiu de la etaul clădirii, unde funcționează în prezent NEFROMED, o secție de dializă. Acest spațiu aparține Spitalului Județean de Urgență Neamț. În această locație lucrările de construcție sunt finalizate într-un grad de aproximativ 80% și în regim de urgență ele pot fi continuate și recepționate într-un termen de aproximativ 45 de zile.

Aici, în acest spațiu identificat, se va muta ulterior secția A.T.I cu un număr de aproximativ 15 – 17 paturi, în condiții de siguranță totală și într-un spațiu modern realizat la standarde europene.

“Am solicitat Consiliului Județean Neamț să aloce resursa financiară necesară finalizării lucrării la acest spațiu în regim de urgență și să găsească soluții tehnice, respectiv să contracteze imediat specialiști în vederea finalizării lucrărilor.  

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, asigur că vom oferi tot sprijinul pentru ca aceste lucrări să poată fi contractate de îndată, în regim de urgență.

Suplimentar, am solicitat prin intermediul Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență Neamț, Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, suport pentru alocarea unei Unități Mobile de Terapie Intensivă și personal medical necesar asigurării funcționării acesteia (2 medici, 6 asistenți medicali) în vederea operaționalizării activității la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.  De asemenea, s-a aprobat inițierea demersurilor de alocare din rezervele strategice ale Departamentului pentru Situații de Urgență a unui număr de 6 ventilatoare de terapie intensivă.” a declarat prefectul Județului Neamț, conform comnicatului Prefecturii.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.