Contorizarea individuala a apei este un subiect intens dezbatut in ultima perioada. Primaria Piatra Neamt a facut demersuri pentru definirea unei proceduri legale de implementare a sistemului. Astfel, zilele trecute, reprezentantii primariei, societatii Apa Serv si ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Aqua Neamt, s-au intalnit pentru a stabili pasii care trebuie facuti in aceasta directie. ADI Aqua Neamt  va retrimite catre cele sase primarii proiectul de metodologie iar conducerile acestor institutii vor analiza proiectul si, eventual, vor veni cu sugestii si propuneri. La Piatra Neamt, aceasta varianta va fi publicata pe site-ul Primariei  timp de o luna, pentru ca cetatenii sa poata lua cunostinta despre prevederile metodologiei. Oficialii pietreni au enumerat si avantajele contorizarii individuale: emiterea facturilor individuale catre consumatori, posibilitatea debransarii individuale in cazul rau-platnicilor, identificarea pierderilor din interiorul imobilului prin diferenta dintre contorul de bransament si suma contorilor individuali. Dezavantajul il reprezinta costurile de bransare care vor fi suportate de fiecare proprietar de apartament in parte. La un calcul estimativ, cheltuielile se ridica la aproximativ 2.000 de lei, asta in cazul in care nu apar alte probleme tehnice. Pentru implementarea sistemului este necesar acordul tuturor locatarilor.

Dragos Chitic – Primar Interimar Piatra Neamt

”Ceea ce vrem noi sa facem  este aprobarea unei metodologii. Deci, Primaria Piatra Neamt nu va face efectiv o investitie de contorizare individuala intr-un bloc, ci doar stabileste cadrul legal astfel incat, fiecare asociatie de proprietari sa stie foarte clar ce trebuie sa faca daca vrea sa faca. Nu va fi obligatoriu, va fi optional. Sunt si asociatii care nu doresc acest lucru, pentru ca nu au probleme la repartizarea consumului de apa si a costurilor”

In municipiul Piatra Neamt sunt trei asociatii care au implementat un sistem de contorizare individuala a apei. Este vorba despre Bl.nr. 118 din cartierul Maratei, investitia fiind realizata experimental de Apa Serv in 2007 si de Asociatiile nr. 20 Ulmilor si nr. 29 Darmanesti, care au realizat investitia pe cheltuiala proprie in 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.