Primăria Piatra Neamț a lansat astăzi sistemul informatic de servicii electronice, despre care primarul Carabelea spune că dărâmă barierele dintre cetățeni și instituție, dintre cetățeni și angajați. ”Am lansat astăzi către public sistemul informatic de servicii electronice, integrat cu o platformă de management informațional geografic – GIS, un proiect care va eficientiza și simplifica activitatea internă a Primăriei și, implicit, relația pietrenilor cu instituția noastră.

Proiectul „Dezvoltarea capacității de planificare strategică și implementare a unui sistem informatic integrat în municipiul Piatra-Neamț” a avut o durată de implementare de 26 de luni și are mai multe componente. A fost vorba, pe de o parte, despre realizarea Strategiei Smart City 2021 – 2027 și a Strategiei de dezvoltare durabilă 2021 – 2027, disponibile pentru publicul larg pe site-ul Primăriei. Cele două strategii vor sta la baza integrării tehnologiei în procesele de administrație publică, respectiv viitoarelor proiecte de dezvoltare și investiții din oraș. Cea de-a doua componentă este reprezentată de implementarea sistemului informatic de servicii electronice.

Principalii beneficiari ai acestui proiect vor fi cetățenii, pentru că propune activități care să conducă la îmbunătățirea calității serviciilor oferite către populație. Beneficiarul va putea afla oricând în ce stadiu se află cererea lui și va putea solicita cu maximă ușurință un serviciu, fie că este vorba de eliberarea unui certificat de urbanism, plata taxelor și impozitelor sau transmiterea unei sesizări sau propuneri.

„Finalizarea acestui proiect este un pas semnificativ pe care îl facem în direcția unei administrații digitalizate, care devine mult mai prietenoasă cu cetățeanul. Obținerea unui certificat, unui aviz, plata taxelor și impozitelor, verificarea unor informații se află acum și mai aproape de cetățeni, la doar câteva click-uri distanță.

Noua platformă de servicii a Primăriei, una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect, este gândită și construită pentru cetățeni, pentru a le oferi o interacțiune cât mai facilă cu Primăria, în spatele acestei platforme aflându-se o soluție informatică care va susține activitatea instituției pentru fluidizarea proceselor și rezolvarea eficientă a problemelor. În câteva cuvinte, este vorba despre a dărâma barierele dintre cetățeni și instituție, dintre cetățeni și angajați.”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Valoarea totală a proiectului este de 3.854.719,12 lei, din care 3.276.511,26 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European – Programul Operațional Capacitate Administrativă și 501.113,47 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

Acest proiect continuă eforturile Municipiului de instituire a unui sistem de management performant pentru îndeplinirea misiunii instituției și a strategiilor locale, naționale și comunitare.

Noua platformă de servicii electronice dedicate pietrenilor este disponibilă la adresa https://pspo.primariapn.ro/.”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Primaria Piatra Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.