OPC Neamt anunta ca a amendat pensiunea din Durau unde duminica, 19 persoane au fost ranite dupa ce o terasa s-a prabusit in timpul unei nunți. In comunicatul OPC se spune ca nu se va tolera nicio abatere de la prevederile legale. Foarte ambitiosi cei da la OPC, am spune noi, numai ca in alte cazuri se cam fac ca ploua. Suntem tare curiosi sa aflam cum de in cazul de fata OPC s-a autosesizat din spatiul public, iar in alte cauri, cum este si cel de la Carrefour din urma cu exact o luna, unde erau pesti morti in acvarii, nu a mai fost nimeni atat de prompt ( Vezi AICI- PEȘTI MORȚI ÎN ACVARIU- ”PROFITĂ ACUM” DE OFERTA CARREFOUR! OPC ÎNDEAMNĂ LA ÎNȚELEGERE AMIABILĂ)

Comunicat IPC Neamt:

Avand in vedere faptul ca, in data de 15.07.2018, in spatiul public au aparut informatii referitor la un eveniment organizat (nunta), desfasurat la un operator economic din Statiunea Durau, comuna Ceahlau, judetul Neamt, in timpul caruia a avut loc un accident cauzat de ruperea balustradei terasei care deserveste salonul, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Neamţ s-a autosesizat si a declanşat o acţiune operativa de control la unitatea in cauza – prestator de servicii de alimentatie publica.

La fata locului s-a constatat ca informatiile se confirma – structura din lemn realizata pentru prelungirea terasei si balustrada aferenta (care deserveste salonul destinat acestor evenimente) s-a rupt si a fost afectata integritatea corporala a mai multor persoane.

Pentru nerespectarea prevederilor art. 7, lit c, liniuta a 2-a din OG21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare – [operatorii economici sunt obligati sa presteze numai servicii care nu afecteaza viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora] – operatorul economic a fost sanctionat in conformitate cu prevederile art. 50, (1) lit a, cu amenda contraventionala in valoare de 20.000 lei .

Totodata, pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, in conformitate cu prevederile OG 21/1992 art. 55, alin. (2), lit. d,  echipa de comisari a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor in cadrul salonului pentru evenimente si a terasei din Durau, pana la remedierea deficientelor.

Atragem atentia tuturor operatorilor economici de pe raza judetului Neamt cu activitate specifica de prestari servicii ca au obligatia legala de a oferi pe piata doar produse si servicii care nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea si interesele economice ale consumatorilor

Operatorul economic va rămâne sub atenta noastră supraveghere şi, ca si pana acum, nu vom tolera nicio abatere de la prevederile legale.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Pai daca toate avizele erau la zi ce a amendat opc? Si au facut treaba din fata televizorului pt ca duminica erau liberi si nu au calcat prin Durau. Parca aveau controale tematice. Cand au fost pe acolo expertii opc nu au vazut terasa in cauza? Vazand cat de responsabili sunt dupa producerea unor astfel de incidente si nu inainte credeti ca ar trebui sa ne simtim in siguranta bazati pe faptul ca astfel de institutii elimina din timp aceste pericole la care suntem expusi noi ca turisti? Bravo OPC . E ca si cum ne ati fi spus numerele la loto dupa ce a avut loc extragerea. Eu unul ma simt mai protejat acum.

  2. Cum era vorba? După război, mulți viteji se arată! Poate după reparații apare un panou de avertizare : terasă decorativă. Atingeți doar cu privirea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.