Comisarii pentru protectia consumatorilor din Neamt au identificat o serie de nereguli la agentii economici verificati in ultima perioada privind comercializarea brichetelor. Potrivit inginerului Natalia Hrusca, sefa Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor din Neamt, 7 din cei 10 operatori economici controlati au fost depistati cu abateri, nu mai putin de 350 de brichete avand diferite probleme de functionare si siguranta in folosire, fiind retrase de la raft.
Echipele de control au identificat nerespectarea cerintelor privind introducerea pe piata si comercializarea brichetelor in 3 cazuri, respectiv 2 operatori economici comercializau brichete provenienta China care nu prezentau caracteristici de siguranta pentru copii iar un operator economic vindea brichete fantezie tip pistol, provenienta China. In 6 cazuri s-a depistat nerespectarea cerintelor privind marcarea brichetelor pentru informarea consumatorilor , respectiv brichete destinate vanzarii dintr-un modul de expunere – dispay – cuprinzand 50 de brichete, ce urmau sa fie vandute individual catre consumatori, fara nici un element de identificare si fara informatiile de siguranta, brichete destinate vanzarii dintr-un modul de expunere- display – cuprinzand 50 de brichete ce urmeaza sa fie vandute individual catre consumatori care au informatii de securitate imprimate pe modul de expunere – display – dar acestea nu sunt vizibile pentru consumatorii care cumpara si, mai mult decat atat, operatorul economic in cauza nu a putut prezenta facturile de achizitie. S-a constatat si comercializarea de brichete la cutie, sub diferite marci, de provenienta China, cu avertizari de securitate incomplete si fara instructiuni de reincarcare. Referitor la existenta si prezentarea declaratiei de conformitate, s-a constatat ca declaratiile de conformitate prezentate de catre 4 dintre operatorii verificati si care desfasoara activitate de comercializare a brichetelor, nu respecta cerintele prevazute de legislatie.
Ca urmare a abaterilor constatate s-au aplicat un numar de 6 avertismente si 3 amenzi contraventionale in valoare de 7000 lei si s-au dispus masurile de oprire definitiva de la comercializare pentru brichete fantezie in valoare de 90 lei si oprire temporara de la comercializare a 348 brichete in valoare de 3505 lei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.