Starea de alerta prelungita recent de Guvernul PNL-USR, nu se mai justifica deloc, decat daca se urmaresc niste interese ascunse sau daca nu cumva asistam la cea mai oribila farsă pe care au trait-o vreodata românii.

Incidenta in judetul Neamt a ajuns la 0,1 la mie si astazi este a doua zi consecutiv cu ZERO infectari noi. Conform cifrelor transmise de Prefectura Neamt, în tot judetul Neamt mai sunt doar 56 de cazuri active de imbolnavire Covid19. Dintre acestea, 20 sunt in Piatra Neamt, iar in Roman, oras cu o populatie de peste 50.000 de locuitori, mai sunt doar 3 cazuri active. Practic, in Roman, dar si in judet nu mai exista raspandire comunitara.

Cele 56 de cazuri existente astazi, sunt distribuite in 22 de UAT-uri din 83 cate are judetul Neamt. In 61 de UAT-uri, cazurile de imbolnavire au disparut de peste 14 zile. La fel stau lucrurile si la nivel national. In peste jumatate din judetele tarii, nu mai sunt imbolnaviri sau se raporteaza cate un caz la 24 de ore. Si atunci de ce nu se ridica starea de alerta? Sunt cel putin doua motive: afacerile cu materiale sanitare si angajarile pe pile din timpul pandemiei. Acestea sunt temporare si daca se ridica starea de alerta, piloșii de partid trebuie sa plece acasa.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Chestia ciudata e că după un an și ceva de “pandemie” eu inca nu cunosc pe nimeni care sa fi avut, să aibă, covid .
    Personal . În afara de ce apare în masă media.
    E o nereușită personala .
    Dar îmi amintesc exact de izolate, de chinezi care cădeau că secerați taman în fața camerelor de filmat, de camioane ale armatei italiene cărând in șiruri nesfârșite o mulțime de ” morți”.
    Până astăzi nimeni nu a dat un răspuns în legătură cu similaritățile extraordinare între scenariul lui Sodenberg din Contagion și paranghelia asta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.