Peste doua sute de oameni au participat la o procesiune religioasa care a avut loc astazi (16 mai 2017) la Roman, la Arhiepiscopia Romanului si Bacaului (Vezi VIDEO mai jos!)

Procesiunea a marcat 125 de ani de la trecerea la cele vesnice a Episcopului Melchisedec Stefanescu. Au participat si 30 de oameni din Comuna Gîrcina, insotiti de primarul Aurora Balan Lazar, Gîrcina fiind locul nasterii si copilariei celui care mai tarziu avea sa devina un reper important al ortodoxiei romanesti.

Printre invitatii de vaza au fost prezenti prefectul Vasile Panaite si presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene.

Alaiul a pornit de la biserica Arhiepiscopiei, unde a fost tinuta o slujba de pomenire si s-a oprit la mormantul lui Melchisedec Stefanescu unde de asemenea s-a oficiat o slujba, chiar de catre Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Procesiunea s-a incheiat cu o depunere de coroane la mormantul Episcopului Melchisedec Stefanescu, de catre mai multe parohii, institutii si de catre delegatia Primariei Gîrcina, condusa de primarita Aurora Balan (galerie foto- mai jos)

Scurt istoric despre cel ce a fost Melchisedec Stefanescu: 

Biografia lui Melchisedec Ștefănescu este impresionantă, iar asupra rolului său în viața Bisericii românești din a doua jumătate a secolului al XIX-lea s-au scris foarte multe volume și studii. Din această perspectivă apare ca un ierarh privilegiat. Atenția de care s-a bucurat însă n-a fost conjuncturală, ci s-a datorat exclusiv calităților sale de ierarh complet și de slujitor dăruit al Bisericii Ortodoxe, de împlinitor smerit al Evangheliei, dar și de pionier al multor direcții de acțiune, de care au beneficiat nu doar eparhiile de la Dunărea de Jos și Roman, la cârma cărora s-a aflat vreme de aproape trei decenii, ci întreaga istorie a Bisericii naționale de după el.

Pentru comuna Gârcina, episcopul Melchisedec Ștefănescu este un reper important, datorită renumelui său și a faptului că aici s-a și născut, într-o familie cu puternice rădăcini creștine, bunicul de pe mamă și tatăl său fiind preoți.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.