Programe de formare prin Casa Corpului Didactic Neamț, fara taxa de participare:

Formarea continuă a cadrelor didactice rămâne în fruntea priorităților Casei Corpului Didactic Neamț. În contextul actual, când cursurile vor avea desfășurare cu precărere on line, s-a propus derularea următoarelor programe de formare:
– Managementul situațiilor de criză din mediul educațional
– Managementul clasei de elevi
– Componente de bază în tehnologia informației și a comunicațiilor
– Multitasking în educație
– Competențe informatice în învățământ
– Utilizarea mediilor grafice interactive în procesul de predare-învățare-evaluare
– Mijloacele audio-vizuale: alternativa noului sistem de învățământ
– Perspective privind egalitatea de șanse
– Prevenirea și combaterea discriminării
– Igiena în școală: reguli și comportamente
– Noi abordări ale elevilor cu CES
– Importanța educației parentale în prevenirea absenteismului școlar
– Importanța organizării în școală a unui program de tip școala după școală

Acestea se vor derula fără taxă de participare și vor fi susținute de către formatori abilitați în domeniu, după un grafic stabilit și transmis la Ministerul Educației și Cercetării.
În funcție de programul de formare continuă parcurs, cadrele didactice își vor îmbunătăți competențele didactice și abilitățile digitale, își vor îmbunătăți abilitățile cognitive prin utilizarea tehnologiilor de învățare, precum și capacitatea de a identifica mijloace de învățământ adecvate activității didactice.

O altă categorie de competențe ce vor fi dobândite de cadrele didactice în urma parcurgerii programelor de formare amintite, se referă la capacitatea de a dezvolta relații interumane, de a forma abilități de consiliere a elevilor aflați în risc de abandon școlar.

Oferta de formare pentru această perioadă oferă posibilitatea înscrierii unui număr mare de participanți. Cursurile se adresează personalului didactic, didactic auxiliar și de conducere din învățământul nemțean.

Directorul Casei Corpului Didactic Neamț, profesor Gabriela Banu, ținând cont de reglementările legislative în vigoare emise de Ministerul Educației și Cercetării, a implicat experți abilitați în domeniul învățării blended learning/online. Activitățile de formare continuă se vor desfășura și pe platforme/aplicații on line.

Ținând cont de faptul că toate aceste cursuri se vor derula în perioada 01 iulie-31 august 2020, în contextul pandemiei COVID-19, prioritatea Casei Corpului Didactic Neamț este consilierea cadrelor didactice în vederea pregătirii începerii școlii.

 

sursa: Casa Corpului Didactic Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.