Primele lucrări majore la rețeaua de apă și canalizare din oraș după 50 de ani

 Comunicat de presa- Primaria Piatra Neamt: Luni vor începe săpăturile la conducta de canalizare pentru rețeaua magistrală de apă de pe tronsonul Str. Petru Movilă – Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian; lucrările vor începe de la intersecția Bd. Traian cu str. Fermelor, pe partea stângă înspre oraș (pe trotuar).

Conducta pentru canalizare are o lungime de 156 metri și este realizată din ceramică, iar conducta de aducțiune are o lungime de 3800 metri, este realizată din oțel, cu protecție interioară și exterioară și un diametru DN 600.

Finanțarea acestui proiect se realizează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și are o valoare de 12.250.485,65 lei (fără TVA). Lucrările vor presupune un anumit disconfort, însă această investiție va rezolva una dintre cele mai mari probleme ale orașului: continuitatea și costurile furnizării apei.

Lucrările vor fi corelate cu cele de pe coridorul de mobilitate Decebal – Traian.

Primarul Andrei Carabelea: „După 50 de ani în care în Piatra-Neamț nu s-au mai făcut lucrări majore la rețeaua de apă și în care pietrenii au avut de suferit din cauza numeroaselor avarii și întreruperi, demarăm modernizarea magistralei de apă și canalizare. Este o lucrare foarte importantă, care va schimba în mod real viața locuitorilor orașului și care va rezolva una dintre cele mai mari probleme cu care Piatra-Neamț s-a confruntat. O lucrare de asemenea amploare presupune și un anumit disconfort, dar doar așa putem rezolva una dintre cele mai importante probleme ale orașului: infrastructura și rețelele îmbătrânite.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Schimba primăria ? Și belferii de directorași de la apaserv ce fac in timpul ăsta???
    Contribuie cu ceva și cimitirul ăla de elefanți cu salarii enorme ?
    Daca lucrarea e făcută doar de primărie ar trebui câțiva ani să plătim apa la primărie .Nu?
    Dau unii lucrează și alții încasează că nu mai înțeleg nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.