Fostul șef al Poliției Neamț, comisarul șef Paul Tablan, a explicat pentru Recorder (reportaj- Puterea din umbră) cum a fost executat de Mafia din Ministerul de Interne, cu complicitatea Mafiei PSD: ”Mi s-a spus că l-am deranjat pe Ionel Arsene”.

Tablan a fost nevoit să iasă la pensie, după ce a fost pus la dispozitie, odată cu retragerea certificatului ORNISS (acces la informatii clasificate). Înainte să se apeleze la acest pretext, Tablan a fost ținta unor desanturi de chestori trimiși de la Bucuresti pe vremea cand Ministru de Interne era Carmen Dan (cunoscută ca protejată a lui Dragnea), pentru a-i găsi nod în papură.

În cele din urmă, s-a apelat la soluția retragerii certificatului ORNISS. Până acum, Paul Tablan nu a vorbit niciodată despre manevrele care au stat în spatele execuției sale din funcție și din sistem, deși circulau pe surse informații, conform cărora acesta ar fi fost victima unor răzbunari politice. Tablan s-a hotărât însă să spună lucrurilor pe nume, iar declaratiile sale, ar trebui să fie deja subiectul unui dosar penal pe fapte de mare corupție.

Iată declarația dată de fostul șef IPJ Neamț, pentru reporterii Recorder:

“Mă numesc Costel Paul Tablan, am fost șeful Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Când am împlinit 47 de ani, am primit și decizia de pensionare. Am fost obligat să iau această decizie deoarece nu aveam acces la informații clasificate. Am avut discuții cu șefii mei ierarhici, cu persoane din Corpul de control, mi s-a sugerat că trebuie să părăsesc funcția pentru că am deranjat un personaj important pe plan local. La un moment dat chiar mi s-a spus cu nume și prenume că l-am deranjat pe președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene. Nu am răspuns la solicitările avute de a pune pe funcție niște apropiați de-ai dumnealui, după care dumnealui a avut și acea problemă cu încălcarea legii pentru care este judecat și în prezent, a petrecut o perioadă de 30 de zile în Arestul preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În opinia lui, și trag această concluzie în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu el, m-a acuzat de un anumit exces de zel în a înregistra dosare penale ce îl vizează. La un moment dat, mi s-a adus la cunoștință de către cei de la DGPI că urmează să fiu supus unui interviu în vederea clarificării unor aspecte ce țin strict de gestionarea informațiilor clasificate.

A avut loc la unitatea centrală de la sediul DGPI, din București, și mi-au spus că în opinia lor au date și informații, clasificate dealtfel, care reprezintă riscuri, vulnerabilități, la nivelul siguranței naționale. Mi s-a adus la cunoștință, în cele din urmă că nu dețin autorizație de acces la informații, dar nu se indică în ordin nici un temei legal.

Nu mi se arată nici o faptă și nu este nici o încadrare juridică. Ești cu spatele la zid, nu ai cum să te aperi, sau te aperi în orb. Toată desfășurarea evenimentelor  mi-a format, mie personal, această convingere. S-a ales această metodă patentată, nu sunt primul probabil nici ultimul, în vederea înlăturării de pe funcția de inspector șef“.

Îmtrebat dacă asta înseamnă că DGPI răspunde la comandă politică uneori, Paul Tablan a spus: “În cazul meu așa s-a întâmplat. Dacă spuneți dumneavoastră, uneori.  În cazul meu eu sunt convins că așa este“.

După publicarea reportajului Reorder, Paul Tablan a mai declarat pentru Mesagerul de Neamț că atunci când încă era șeful IPJ, Arsene i-ar fi reproșat că Politia Neamț ar fi deschis dosare penale pentru niște afaceri necurate, inclusiv pentru Târgul de Crăciun, organizat de CJ Neamt. La scurt timp, a început operațiunea de demitere din functie cu orice pret.

Reportajul Recorder (declaratiile lui Paul Tablan, de la minutul 27):

Ionut CORFU

Vezi si

”Operațiunea Jos Tablan!” a eșuat? Comando-ul politic al lui Carmen Dan a uitat să-l mai execute pe șeful IPJ Neamț

Operațiunea ”Jos Tablan!” continuă. Carmen Dan și-a trimis iar oamenii în control la IPJ Neamț

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.