Premierul PSD, Marcel Ciolacu, spunea în urmă cu ceva timp, că ”s-a terminat cu șmecheria” în instituțiile publice, pentru că vor fi desființate posturile neocupate și astfel, niște șefuleți își vor pierde funcțiile și privilegiile. Nu știm ce înțelege Ciolacu prin ”șmecherie”, dar realitatea din Neamț, ne arată cine e fraierul. Sau fraierii. Nu numai că nu se desființează posturi, ba chiar se înființează noi posturi și se fac mutări și permutări în organigrame, în așa fel încât șefuleții devin șefi cu acte în regulă.
Prin urmare, din atât de trâmbițata reformă a lui Ciolacu- PSD, nu a rămas decât cocoșarea mediului de afaceri cu creșteri de taxe și impozite, la pachet cu limitarea accesului la bani numerar. Singurii care ies în avantaj net din toată reforma lui Ciolacu, sunt șmecherii PSD din instituțiile publice și bancherii. Fraierii sunt plătitorii de taxe și impozite, adică mediul privat.
După ce s-a operat punerea la adăpost a beizadelelor, finilor, cumetrilor și sinecuriștilor din CJ Neamț, s-a trecut acum și la Teatrul Tineretului, unde se promovează din greu CURcubeul, pe bani deloc puțini, ci pe milioane de euro anual.
Consilierul județean USR, Laurențiu Crețu, explică pe contul lui de socializare (textul integral mai jos), cum se aranjează ploile pentru ca doi șefi din Teatrul Tineretului, instituție subordonată și finanțată de CJ Neamț, să nu-și piardă funcțiile. Toată tărășenia, are în spate un proiect de hotărâre inițiat de interimarul urmaș al lui Arsene, Ion Asaftei, pus și susținut în funcție de PSD:
Teatrul Tineretului Piatra-Neamț: Marcel Ciolacu(Premierul României) versus Ion Asaftei(Președinte CJ Neamț)
1. Marcel Ciolacu promovează Legea 296 din 26 octombrie 2023, pentru a consolida sustenabilitatea financiară a României pe termen lung. În cadrul acestei Legi, la Articolul XX(3), structura organizatorică a autorităților și instituțiilor publice trebuie să respecte următoarele cerințe:
-a) pentru constituirea unui “serviciu” este necesar un număr de 10 posturi de execuție (înainte erau necesare minim 7 posturi)
-b) pentru constituirea unei “direcții” este necesar un minim de 20 posturi de execuție (înainte erau necesare minim 15 posturi)
2. Ce face Ion Asaftei ca răspuns la Ordonanța care taie din salarii?
Inițiază și semnează un Proiect de Hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Teatrului Tineretului Piatra-Neamț astfel:
-două posturi de muncitori din cadrul Serviciului Tehnic se mută cu tot cu titularii posturilor la Serviciul Producție
-postul de peruchier din cadrul Serviciului Tehnic se mută tot la Serviciul Producție
-postul vacant de operator din cadrul Serviciului Tehnic se mută în cadrul Serviciului Financiar Contabil
Deslușim Organigrama Teatrului Piatra-Neamț și înțelegem ce se dorește:
-după transferul primilor trei angajați, observăm că Serviciul Producție nu mai are 7 posturi de execuție și un șef, ci are 10 posturi de execuție și un șef. Deci o bilă albă fericitului titular șef al Serviciului Producție
-după transferul postului vacant de la Serviciul Tehnic la Serviciul Financiar Contabil n-ați ghicit bine că fericitul șef al acestui Serviciu are și el o bilă albă. Nu, deocamdată nu are.
Dar are Directorul Economic, director care va avea în subordinea sa fix 20 de posturi. Adică exact cât trebuie ca să avem o direcție, 11 în Compartimentul Administrativ Aprovizionare și 9 în Serviciul Financiar Contabil. Deci o bilă albă și fericitului director economic.
Nu-i așa că parcă intrăm ușor-ușor în spiritul Crăciunului, că tot se pregătește el să vină? Fiți mai buni, munciți mai mult și plătiți mai multe taxe către stat, că de felul cum se cheltuie bugetul se ocupă alții! Una vorbește premierul la București și alta se fumează la Neamț!”, scrie Laurențiu Crețu, aproape singurul consilier județean care mai face opoziție ca la manualul de științe politice.
Mai jos, documentele doveditoare:
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.