Florin Cîțu, președintele PNL, și Daniel Olteanu, președintele ALDE, au semnat protocolul de fuziune dintre cele două partide, transmite ALDE Neamt intr-un comunicat de presa. Conform protocolului, liderii de organizatii ALDE primesc functii de primvicepresedinti în organizatiile judetene si locale ale PNL. Astfel, Ion Asaftei ar urma sa primeasca functia de primvicepresedinte al PNL Neamt, iar Ciprian Enache va fi primvicepresedinte la organizatia PNL Piatra Neamt.

Trecerea ALDE la PNL va sparge si majoritatea lui Arsene din CJ Neamt, unde raportul de forte va deveni 18 consilieri judeteni PNL-USR-ALDE la 17 consilieri judeteni care formeaza majoritatea cu PSD. Asta daca intre timp, cei doi consilieri judeteni ALDE nu se vor razgandi si își vor da demisia din CJ Neamt asa cum se vehiculeaza deja prin mediile politice, sau daca nu vor juca la doua capete, cel putin o perioada. Totodata, se ia in calcul si scenariul ca ambii consilieri judeteni ALDE sa devina independenti in urma fuziunii si sa ramana sa voteze alaturi de PSD, insa deocamdata nu este foarte clar daca legea permite o astfel de varianta.

Comunicatul ALDE Neamt: În baza protocolului agreat de cele două formațiuni politice, în structurile de conducere actuale ale PNL vor fi cooptați, la nivel central, județean și local, reprezentanți ai ALDE. Noile conduceri la toate nivelurile vor fi validate în Comisia pentru Fuziune, care administrează întregul proces.

“PNL și-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei. Acesta este şi motivul pentru care am demarat dialogul politic cu ALDE. Viziunile celor două partide s-au armonizat pe parcursul discuțiilor, am stabilit obiectivele comune și am definitivat un parcurs procedural. Fuziunea dintre PNL și ALDE are în vedere stabilizarea post-criză și dezvoltarea României, prin punerea în aplicare a măsurilor liberale pe care le așteaptă românii, în primul rând în domeniul economic. Perioada extrem de dificilă pe care o traversează societatea românească după criza Coronavirus și în condițiile războiului din Ucraina, obligă la colaborare toate forțele politice responsabile din România.”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, la semnarea protocolului de fuziune.

«Ne-am întors în PNL, iar asta înseamnă nu doar o armonizare a structurilor din teritoriu, acolo unde cei peste 1.000 aleși locali pe care îi avem vor lucra pentru comunitățile lor, umăr la umăr cu colegii din PNL, ci mai ales o soluție pe termen lung pentru România. Ținem foarte mult să punem în aplicare acele măsuri și teme care configurează o viziune liberală, corectă și coezivă, de dezvoltare a țării, fără a lăsa în urmă nicio comunitate, oricât de îndepărtată ar fi de Capitală sau de marile orașe. Mă refer aici, în primul rând, la reducerea reală a decalajelor de dezvoltare între regiuni, prin asumarea unor investiții devenite obligatorii în proiecte majore de infrastructură, nu numai de transport. Revenim acasă cu buna-credință a liberalilor care nu dau înapoi în momente critice pentru România, atunci când unii cred că a fi patriot se rezumă la a critica și a desființa totul, dar de pe margine. E o situație de „acum ori niciodată”, care cere colaborare din partea tuturor forțelor politice. Strângem rândurile cu atât mai mult, în momente în care România are nevoie de unitate!», a spus președintele ALDE, Daniel Olteanu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.