Actualizare: Vezi AICI! În doar 8 ore, 3 bețivi și 5 drogați au rămas fără permis. Peste 370 de amenzi și 43 de permise reținute

Știrea initiala: Pe fondul numărului mare de accidente cu victime (44 de morți) din ultimele 10 luni, Politia Rutieră pare să fi declarat război șoferilor care nu respectă legea pe șoselele din Neamț.

Începând cu 23 noiembrie, a început o acțiune fără precedent în judetul Neamt, sub coordonarea directă a IGPR. Astfel, în județ actioneaza la acest moment aprope non-stop, nu mai putin de 60 de politisti rutieri, multi dintre ei, veniti din 8 judete. De la Bucuresti au fost trimisi politisti de la Brigada Autostrăzi, cunoscuți ca având mare experiență și ca fiind nemiloși cu șoferii care conduc beți, drogați sau cu viteză excesiva.

Politistii veniti în sprijinul colegilor din Neamț, au adus cu ei și radare de tip pistol sau masini neinscriptionate, dotate cu aparatura radar. Cel putin doua astfel de masini au fost vazute ieri în Neamt, una cu numere de Bacau si una cu numere de Suceva. La acestea se adauga si radarele politistilor din Neamt.

Punctele de filtru se mută permanent, politistii nu rămân foarte mult timp în acelasi loc, așa că statiile emisie receptie de pe masinile civile devin inutile. La fel se procedeaza si cu radarele neinscriptionate.

Actiunile se vor desfășura fără întrerupere și astăzi, dar și în perioada următoare.

În ziua de debut a acțiunilor de mare amploare (23 noiembrie), în doar 5 ore, nu mai putin de 250 de șoferi au fost sanctionati, adică un șofer la fiecare minut. În colimatorul politistilor sunt și pietonii, bicicliștii și căruțașii.

Comunicat IPJ Neamt:

La data de 23 noiembrie a.c., în intervalul orar 17:00-22:00, Serviciul Rutier Neamț alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, sub coordonarea  Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au desfășurat o amplă acţiune, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

Prezența activă  a polițiștilor și vizibilitatea ridicată nu i-a descurajat pe cei hotărâți să încalce legea, astfel că 250 de conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, unele dintre acestea atrăgând şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Au fost, așadar constatate 63 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 51 de abateri ale pietonilor, 12 abateri ale bicicliștilor, 6 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 3 depăşiri neregulamentare şi 115 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 50 de polițiști aflați în teren au reținut 20 de premise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, trei referitoare la consumul de alcool, cu valori cuprinse între 0,65 și 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat și 2 ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive ( respectiv cocaină, THC-5 și metamfetamină).

De precizat că asemenea acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare.

Exemple semnificative:

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat pe strada Piața Ștefan cel Mare, un bărbat de 32 de ani, din județul Brăila.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cocaină.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La aceeași dată, în jurul orei 19:30, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat pe bulevardul Roman Mușat un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Roman.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând valori pozitive pentru THC-5 și  metamfetamină .

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

I.C.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Colectori de bani ,consolidarea bugetului!(pe langa taxele si impozitele de sfarsit de an trebuie ceva amenzi suplimentare pe capul romanilor sa putem plati pensiile speciale ale saracilor militieni,si tre sa dea o prema si la militieni in functie,tara de cacat cu 2militieni,1jandarm,un procuror,2 din primarie/pe cap de muncitor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.