După cum tvmneamt a anuntat încă de săptămâna trecută, astăzi a avut loc o nouă ședință la PSD Neamț, menită să oprească sau măcar să limiteze efectele conflictului izbucnit după ce Daniel Harpa le-a cerut președintelor PSD Roman și PSD Piatra Neamț, să elibereze funcțiile în care au fost realese la sfârșitul anului trecut. Ședința de astăzi vine la o săptămână după cea de la București (prezidata de Marcel Ciolacu) și i-a avut ca arbitri pe doi lideri de la București, Paul Stănescu (secretar general) și europarlamentarul Dragoș Benea, coordonator PSD pe Moldova.

Deznodământul de după Staborul PSD de astăzi, este unul contrar previziunilor de săptămâna trecută, adică până la urmă, s-a făcut voia lui Harpa. Conform surselor tvmneamt.ro, Harpa a abordat discuțiile de astăzi, cu o poziție fermă, ”Ori eu, ori ele”. Prin urmare, în urma discuțiilor cu trimișii lui Ciolacu de la București, deputata Oana Bulai și Florentina Luca Moise au acceptat să demisioneze din funcțiile de președinte. Cele două ar urma să-și depună demisiile mâine. Conducerea PSD Piatra Neamț va fi preluată interimar de prefectul Adrian Niță, care cel mai probabil va fi și candidatul PSD la primăria Piatra Neamț. Florentina Moise îl va seconda pe Niță din poziția de prim-vicepreședinte al organizației, și va fi responsabil/coordonator pe fostele colegii 1 și 2. De asemenea, ea va rămâne șefa ISJ Neamț.

Conducerea PSD Roman va fi preluată interimar de Daniel Harpa, iar Oana Bulai se va ocupa de colegiul parlamentar de acolo, urmând ca în urma rezultatelor unui sondaj de opinie care va fi făcut în septembrie-octombrie, să fie stabilit și candidatul la primărie. Dacă sondajul amintit nu-i va fi favorabil lui Adrian Niță, PSD-iștii ar putea avea un alt candidat și la Piatra Neamț, posibil chiar unul extern, pentru că sondajele vor măsura nu doar persoane din PSD, ci și din afara partidului.

Cel puțin pe moment, conflictul a fost amorsat, însă surse din PSD spun că războiul este departe de a fi complet stins, ce s-a întâmplat astăzi, fiind doar o victorie de etapă a lui Daniel Harpa în fața presiunilor din Italia. În orice caz, s-a mers pe ideea că Harpa avea nevoie ca de aer să se impună acum, altfel, ar fi avut de suferit enorm în ce privește autoritatea în partid. Dacă i-a ieșit de data asta, este greu de crezut că ar putea pierde războiul, dar asta depinde de cum va gestiona în continuare lucrurile în partid, de la colaboratori apropiați până la imagine/comunicare, capitol la care PSD este la cote de avarie de ani de zile.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Am participat la ședința!!! Este aproximativ sub 35 % din cele relatate in articolul dumneavoastra. Organizația PSD Neamt a arătat un lucru!!!! Este greu sa fie ” balacarita” . Cu bine sau rau sunt sigur ca se vor vedea efectele ședinței de astazi!!!!! Oricum suntem împreună si sinceri!!!!

 2. FELICITĂRI D-LE HARPA….
  AR TREBUI SĂ SCĂPAȚI ȘI DE NIȚĂ…. VĂ STRICĂ IMAGINEA….
  APROPOS :ziaristul de casă al PSD nu suflă o VORBĂ despre aceste demisii…

 3. Frate Ionel, eu ti-am spus sa nu le lasi pe fete sa cada din “Orient”.
  Acum atelierul are mana libera!
  “Focul” nu se stinge cu “suc”!
  P.S:Urmeaza un “nod masonic” si initierea doamnelor in “tantra”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.