Peste 1.000 de caini comunitari au fost adoptati si/sau sterilizati in Piatra- Neamt in anul 2018, prin intermediu Salubritas SA.

”Având în vedere faptul că sterilizarea  reprezintă soluția optimă  pentru reducerea numărului cânilor comunitari, în anul 2018, Salubritas a încheiat parteneriate cu asociații din străinătate, realizând astfel două campanii de sterilizări. Prima campanie din anul 2018  a avut loc în luna septembrie, fiind sponsorizată de Asociația Mukitza din Franța, realizându-se 71 sterilizări. În cadrul celei de-a doua campanii,  167 de animale au fost sterilizate în parteneriat cu Asociația Susy Utzinger din Elveția. În cadrul campaniilor au fost sterilizați câini din Adăpostul public Piatra-Neamț, dar și animale de companie ale pietrenilor care au solicitat acest lucru. În paralel, pe parcursul anului, au mai fost sterilizați  alți 298 de câini”, se arata intr-un ocmunicat de presa al Primariei Piatra- Neamt.

”Asa cum am spus la inceputul anului trecut (2018), una dintre prioritatile Salubritas a fost problema cainilor vagabonzi din Piatra- Neamt. In mare parte am reusit sa o rezolvam, insa mai este destul de munca. Am incheiat contracte cu primariile invecinate orasului Piatra- Neamt pentru preluarea cainilor comunitari din localitatile respective, tocmai pentru a impiedica migrarea lor in oras, in cautare de hrana. Pe parcursul anului trecut au fost adoptati 579 câini comunitari și 536 au fost sterilizati. Acum, numarul lor s-a mai redus. Daca la inceputul anului 2018 erau pe strazile din Piatra- Neamt aproximativ 300 de caini fara stapan, acum mai sunt cel mult 100, drept urmare, a scazut semnificativ si numarul sesizarilor din partea cetatenilor”, a declarat Cristian Sauciuc (PMP), directorul Salubritas.

Zilnic, echipele de ecarisaj formate din 2 asistenți și un medic veterinar au deplasări în teren pentru capturarea câinilor comunitari și aducerea lor în adăpostul public Piatra-Neamț. Adăpostul din Piatra-Neamț, reabilitat de curând are o capacitate de 400 de locuri, în acest moment fiind îngrijiți aici 300 de câini.

În parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț, au fost organizate  în 2018 două târguri de adopții de câini. Datorită acestor târguri a crescut și numărul de adopții directe de la adăpostul public Piatra-Neamț, în total 579. Alte două astfel de târguri vor fi organizate cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț în  anul 2019.

Reamintim faptul că pietrenii care au probleme cauzate de câinii fără stăpân, agresivi, pot solicita intervenția echipelor de ecarisaj pe adresa de mail salubritaspn@gmail.com sau la numărul de telefon 0233236771, se mai precizeaza in comunicatul Primariei Piatra- Neamt.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.