Prefectura Neamt anunta ca semaforizarea intersectiei de la Girov, mai dureaza inca doua saptamani. Lucrarile (daca pot fi numite asa, pentru astazi nu lucra nimeni acolo- Vezi AICI! Pilă de la Drumuri a uitat să mai pună semafoare în ”intersecția morții” de la Girov) au inceput luni, 14 septembrie, deci daca punem la socoteala si saptamana in curs, rezulta ca DRDP (sucursala a CNAIR, companie la care ajung miliarde de euro din banii proprietarilor de masini) are nevoie de 3 luni sa inceapa lucrarile si de 3 saptamani sa puna 4 semafoare intr-o intersectie, in conditiile in care în trei saptamani, in alte tari se construiesc sute de kilometri de autostrada sau tunele pe sub munti.

Iata comunicatul de presa al Prefecturii Neamt, venit ca raspuns la articolul tvmneamt.ro mentionat mai sus, publicat in aceasta dimineata:

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a realizat toate demersurile necesare pentru finalizarea intersecției semaforizate de la Girov.

Vă reamintim că în luna februarie a.c prefectul judetului, domnul George Lazar, a solicitat amenajarea unei intersecții semaforizate prevazută cu o cameră de luat vederi la Girov, în format inteligent, pentru a nu bloca nici drumul național și nici drumul județean, totul în scopul prevenirii accidentelor rutiere. Prefectul a solicitat atunci alocare de fonduri în cursul anului 2020, și o expertiză din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ce va oferi standardizarea și soluția tehnică corectă pentru această intersecție.

Am fost ieri împreună cu Dan Pilă, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi la intersecția de la Girov, unde au început lucrările pentru semaforizare și delimitare a benzilor de circulație. Proiectul este în stadiul de exeuție fiind instalați stâlpi lamelari de ghidare din PVC și butoni reflectorizanți pentru semnalizarea intersecției pe timp de noapte, urmând a se instala și componentele tehnice, semafoarele și ulterior camera de supraveghere, urmând ca în curs de două săptămâni intersecția să fie complet semaforizată și funcțională.

Această intersecție este punct negru pe harta poliției rutiere, un loc unde s-au întâmplat unele dintre cele mai grave accidente, cu pierderi de vieți omenești și consider că demersul făcut de către Instituția Prefectului Județul Neamț cu susținerea Ministerului Transporturilor și a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași este unul extrem de eficient. Pe viitor am încredere că se va reduce numărul de accidente în acest punct critic. Acesta fiind un proiect la care am ținut foarte mult în calitate de prefect și pentru care am făcut nenumărate demersuri, fiind sprijinit în realizarea acestuia de către domnul deputat Mugur Cozmanciuc și domnul Lucian Bode, Ministrul Transporturilor cărora le mulțumesc.”, a declarat Prefectul judetului Neamt, domnul George Lazăr.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.