Și cu corupția cum rămâne?

Este clar acum unde a fost buba. Au mutat Sectia ATI de la un etaj la altul și au făcut lucrări de modificare a infrastructurii (pereți, prize, instalații electrice, etc.) fără să aibă aviz DSP. Deci, ilegal. Adică nu a certificat nimeni că pacienții sunt în siguranță în noile condiții, drept dovadă, faptul că nenorocirea s-a produs în aceeași zi în care s-a făcut mutarea, deci undeva s-a greșit.

Ce treabă are aici corupția? Păi are. Conducerea spitalului, de la baronul PSD de la CJ Neamț până la director si șefi de secții, nu se teme de nimic. Erau siguri că dacă au comis o ilegalitate, nu-i va întreba nimeni nimic. Era de fapt o altă ilegalitate pe lângă sutele/miile de ilegalități comise la spital de-a lungul anilor. Și niciodată nu i-a întrebat nimeni nimic. Pentru că în Neamț este pandemie de corupție, agravată crunt în ultimii ani. A trecut de mult de scenariul roșu. Pentru că șpăgile din afacerile cu bani publici, merg până în Poliție, Parchete, Tribunale și instanțe.

Cei care au luat decizia criminală erau siguri că nu are nimeni curaj să-i ancheteze nici de data asta. Sau dacă prin vreo minune s-ar fi deranjat vreun „organ” să intre pe fir, totul s-ar fi mușamalizat.

La un singur lucru nu s-au gândit. Că până la urmă, corupția ucide. Au fost siguri că va merge așa și de data asta, că ei detin puterea, că nimic nu-i poate atinge. S-a făcut lucrarea, firma care a făcut-o și-a luat banii, a împărțit parandărătul și gata. Legea e pentru alții. Numai că în urmă au rămas 10 morți, să dea Domnul să nu fie mai mulți până la urmă.

Va trece și ancheta asta, se vor găsi vinovați, vor fi pedepsiți sau nu, rămâne de văzut ce vor decide judecătorii, pentru că totul se va tranșa în urma unui proces care poate dura ani de zile. Procurorii Parchetului General vor pune parafa cu „case closed” și vor pleca înapoi la București.

Dar pe fond, nu se va schimba nimic dacă ancheta din aceste zile nu se va extinde înspre toate instituțiile amintite mai sus, unde corupția este la stadiul de metastaze vizibile și de pe Lună.

Județul Neamț va rămâne în continuare pradă MAFIEI din instituțiile administrative, din deconcentratele cu rol de control, din Poliție, din Parchete, din Justiție. Până la următoarea tragedie când ne vom număra din nou morții și vom face alte altare de candele. Pentru că da, CORUPȚIA UCIDE dacă nu o ucidem noi pe ea.

Și repet, contra corupției nu se poate lupta online. Lupta cu MAFIA se poate duce doar în stradă.

Ionuț CORFU

Dovada că Micu și Arsene mint. Secția ATI unde au murit 11 oameni, a fost mutată ilegal

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.