În perioada 20-24 mai 2024, Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional o serie de activităţi dedicate prevenirii infracţionalităţii, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

21 mai – Siguranța în mediul online

La data de 21 mai, zi dedicată siguranței în mediul online, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au desfășurat o activitate preventivă cu persoanele vârstnice din cadrul Centrului de îngrijire persoane vârstnice, din comuna Bălțătești.

În cadrul activităților, s-au transmis recomandări privind riscurile şi vulnerabilităţile în mediul online, riscurile fraudelor informatice prin simularea tranzacționării online de acțiuni / criptomonede.

Totodată, s-a discutat și despre prevenirea înșelăciunilor prin metoda Accidentul dar și despre alte tipuri de infracțiuni la care persoanele vârstnice pot fi vulnerabile (vânzătorul ambulant, achiziții de fier, solicitarea pomană, schimb bancnote).

Activitățile s-au desfășurat și în baza Programului cadru de prevenire a criminalității informatice și a Campaniei naționale de prevenire a fraudelor informatice care au ca mod de operare investițiile online în acțiuni/ criptomonede.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.