Lucătorii Biroului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Piatra Neamț au desfășurat timp de două zile, o acțiune specifică de monitorizare, depistare și identificare a conducătorilor de mijloace de transport în comun, care nu folosesc locurile prestabilite ca autogări sau stații, pentru îmbarcarea sau debarcarea călătorilor, precum și pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor rutiere de ”staționare” sau ”oprire” interzise.

În perioada 12.11.2019 – 14.11.2019 a fost monitorizată strada Bistriței, arteră cunoscută în municipiul Piatra Neamț ca având un trafic crescut de mijloace de transport în comun. Astfel, au fost depistați și identificați șase conducători auto care au încălcat prevederile OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice  – art. 101 ((1) ”constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda (6 puncte) prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: oprirea autovehiculelor destinate transportului public de persoane în alte locuri decât în staţiile semnalizate ca atare”). Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.220 de lei.

Poliția Locală Piatra Neamț, prin Biroul Siguranță Rutieră, va continua să monitorizeze modul de respectare a prevederilor stipulate în legislația în vigoare, privind circulația pe drumurile publice, desfășurată cu mijloace de transport pentru persoane (Legea 92/2007 privind serviciile  publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale și OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice), în vederea fluidizării traficului rutier în special pe străzile aglomerate.

sursa: Politia Locala Piatra Neamt

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.