Ancheta interna desfasurata de DAS (Directia de Asistenta Sociala) Piatra Neamt, privind cazul copiilor maltratati la Cresa Precista, este pe ultima suta de metri. Maine sau cel tarziu poimaine (15-16 noiembrie), ar trebui sa fie trase concluziile finale ale Comisiei de disciplina, a declarat pentru tvmneamt.ro, Ana Berea, directoarea DAS.

In cadrul anchetei au fost audiati toti cei 17 angajati ai Creșei Precista, si nu este exclus ca in urma raportului final, sa fie sanctionate si alte persoane, sub o forma sau alta.

Imediat dupa ce a iesit la iveala inregistrarea audio cu primul incident, pe 24 octombrie, ingrijitoarea si-a recunoascut vina si si-a dat demisia. Tot atunci a inceput si ancheta interna DAS, iar pe 8 noiembrie, coordonatoarea creșei a fost eliberata din functie si transferata la un alt Serviciu, insa fara nicio legătură cu creșele, existand si posibilitatea ca aceasta sa fie concediata dupa prezentarea raportului Comisiei disciplinare.

Directoarea DAS, Ana Berea, a mai declarat ca nu exista nicio intentie de protejare a vreunei persoane, iar referitor la documentul publicat de tvmneamt.ro (decizia de incetare a contractului de munca) in care prenumele ingrijitoarei era scris gresit de doua ori, a recunoscut ca s-a produs o eroare de redactare care a fost imediat indreptata, punandu-ne la dispozitie documentul final, semnat de ingrijitoare dupa ce i-a fost adus la cunostinta.

Dupa cum tvmneamt.ro a anuntat deja, marti, 12 noiembrie, o delegatie a institutiei Avocatul Poporului a facut verificari la DAS Piatra Neamt pe marginea anchetei in desfasurare si potrivit surselor tvmneamt.ro, nu s-au gasit nereguli in ceea ce priveste corectitudinea acesteia, vizavi de respectarea drepturilor copiilor, dar si a angajatilor in acelasi timp.

DAS Piatra Neamt are in administrare 5 crese cu 320 de copii. La Cresa Precista sunt 72 de copii. Potrivit unor noi masuri legislative recent adoptate, creșele vor trece in administrarea Inspectoratelor Scolare incepand cu 2021. Modificarea ar fi trebuit sa se produca din 2020, insa a fost amanata cu un an, pentru ca pe piata muncii este criza de personal specializat in acest domeniu.

Concluziile raportului Comisiei de disciplina si eventualele noi masuri care vor fi luate in urma lor, vor fi facute publice, a mai precizat Ana Berea.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.