Surse din mediul politic dau ca sigura schimbarea din functie a prefectei de Neamt, Daniela Soroceanu. Dupa ce a facut numeroase gafe dezastruoase pentru imaginea Prefecturii Neamt si implicit a Guvernului Romaniei, paharul s-ar fi umplut dupa ce clipul cu Daniela Soroceanu la parada de Centenar din Piatra- Neamt, publicat de TvmNeamt, a ajuns viral. In zielele imediat urmatoare, presiunile la nivelul Guvernului pentru schimbarea din functie a prefectei de Neamt, au fost enorme, marșându-se pe ideea ca indiferent cine o tine in functie, prejudiciile de imagine aduse de atitutinea Danielei Soroceanu, sunt incomparabil mai mari, atat pentru PSD cat si pentru Guvern, de aceea, s-a cerut urgent demiterea ei.

La sfarsitul saptamanii trecute, in anumite medii, a inceput sa circule tot mai insistent informatia ca Daniela Soroceanu va mai fi prefect cel mult pana in luna februarie si ca oamenii din spatele ei si-au luat deja mana de pe ea, fiind convinsi in cele din urma, ca numirea ei ca prefect al judetului Neamt a fost o decizie extrem de proasta, chiar daca s-a dovedit a fi un bun executant politic. Pe de alta parte, se pare ca in PSD Neamt se pune in practica un plan de masuri in vederea urmatoarelor campanii electorale si se recurge la eliminarea verigilor slabe, una dintre ele fiind prefecta Soroceanu. Sursele TvmNeamt afirma ca omul care ar putea sa fie numit in locul Danielei Soroceanu este Adrian Nita, actualul purtator de cuvant al Prefecturii Neamt, fost partener de viata al Oanei Bulai, fost PDL, fost M10, fost director Publiserv, transformat peste noapte in PSD-ist convins.

Coinicidenta sau nu, pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de maine (20 decembrie), la punctul 11 este urmatorul proiect de hotarare: ”11. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi”

Daca proiectul se refera la Soroceanu, vom vedea tot maine. Daca nu, asteptam cu maxim interes urmatoarele sedinte de Guvern. In cazul in care va fi demisa, Daniela Soroceanu își va relua functia de secretar al judetului Neamt, motiv serios de suparare in randurile angajatilor CJ Neamt. Ca o ultima precizare, publicatiile locale (evident si TvmNeamt) care au taxat numeroasele derapaje ale prefectei de Neamt, au fost si sunt intens monitorizate la nivelul Guvernului Romaniei si la centrul national PSD. Daniela Soroceanu a fost numita prefect in urma cu doar 9 luni.

Mai jos, clipul video (publicat de TvmNeamt) care a avut un rol hotarator in ceea ce priveste cariera de prefect a Danielei Soroceanu:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.