Trei bărbați au fost arestați preventiv după luptele de stradă de luni noaptea, de pe str. Nouă din orașul Roman. În confruntarea dintre două familii de țigani, un bărbat a murit, iar altul este în stare deosebit de gravă. Judecătorii de la Tribunalul Neamț i-au plasat în arest preventiv pe inculpații ARGEŞANU CONSTANTIN MĂDĂLIN, ARGEŞANU C. CONSTANTIN și ARGEŞANU I. CONSTANTIN, toți 3, sub acuzațiile de săvârșirea în concurs real şi formal a unei infracţiuni de omor și  tentativă de omor. Conflictul ar fi pornit din cauza mirosurilor degajate din curtea uneia dintre cele două familii, care creștea în curte porci și cai.

Minuta instanței:

Măcel pe o stradă din Roman. Un mort și un rănit grav după o reglare de conturi între două familii

Un bărbat de 45 de ani a murit și un alt bărbat este în stare gravă la spital, după un scandal monstru care a avut loc pe str. Nouă din orașul Roman, între două familii de țigani care locuiesc în case învecinate. Conflictul, la care potrivit martorilor au luat parte aproximativ 20 de persoane, a izbucnit noaptea trecută, 7 august, în jurul orei 23. Pentru reglarea conturilor s-au folosit tot felul de arme, de la bâte, la pietre. Pentru calmarea spiritelor, la fața locului au fost trimiși și luptători SAS (mascați). Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, urmând a se stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului implicat și el în conflict, dar și de rănirea gravă a celuilalt bărbat, în vârstă de 39 de ani. Acesta a juns la spital cu multiple plăgi înjunghiate și pierdere masivă de sânge, fiind supus de urgență unei intervenții chirurgicale în cursul nopții. Starea lui este deosebit de gravă. ”La data de 7 august a.c., în jurul orei 22:50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe o stradă din Roman are loc un scandal, în care sunt implicate mai multe persoane.

Imediat, mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la fața locului, fiind solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor, care au procedat la aplanarea cu operativitate a altercației și implicit la imobilizarea și conducerea la sediul poliției a persoanelor participante.

Două persoane au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, referitor la una dintre acestea fiind comunicat de către unitatea medicală decesul.

Activitățile de urmărire penală se desfășoară de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

Vezi și Sindicaliștii Europol cer demisia șefilor din Poliția Roman, după incidentele deosebit de grave din ultimele zile

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.