Actualizare: Vezi AICIÎncă un drum național blocat. Pompieri din Bacău, trimiși în sprijinul ISU Neamț

Stirea initiala: Vremea rea face ravagii in judetul Neamt. Dupa ploile din ultimele ore, mai multe paraie si torenti au iesit din albii si au creat probleme.

La ora 22:30, drumul national din comuna Pipirig (DN 15B) era din nou blocat in satul Stanca, dupa ce un torent a adus aluviuni pe carosabil. La fata locului intervin pompieri ISU si SVSU Pipirig, dar si lucratori de la Drumuri nationale. Drumul a fost blocat si noaptea trecuta, in acelasi loc (detalii, AICI).

In Piatra Neamt, la ora redactarii (23:00), Publiserv lucra de aproape 24 de ore in doua locuri din cartierul Valeni unde in anul trecut au avut loc inundatii, la decolmatarea a doua paraie, pentru prevenirea inundatiilor, situatia fiind inca sub control. Publiserv inervine si la intrarea in strandul din Piatra Neamt, tot pentru prevenirea colmatarii unui torent care anul trecut a inundat o buna parte din strand. In total, Publiserv intervine cu 6 utilaje si 5 camioane, a declarat Marius Ghinet, directorul de logistica al companiei, aflat la fata locului.

Pompierii SVSU din Targu Neamt intervin cu un buldoexcavator și o motopompă transpotabilă, în zona Blebea, unde mai multe curti au fost inundate.

Nici la Tasca situatia nu este prea buna. Primarita Dana Ursache era pe teren si a declarat pentru tvmneamt.ro ca pe drumul national care traverseaza localitatea se circula cu dificultate, dupa ce un torent a adus aluviuni pe carosabil. Pompierii intervin in mai multe locuri pentru scoaterea apei din curti. Tot la Tasca, mai multi torenti si-au marit considerabil debitul si este posibil sa provoace distrugeri, un drum comunal asfaltat fiind deja afectat.

Pompierii ISU intervin si la Petricani, Timisesti, Cracaoani, Răucesti (foto de la Cracaoani- sursa: ISU Neamt)

Si la Bodesti apa a intrat din nou in mai multe curti, interventiile pompierilor fiind in desfasurare (foto: ISU Neamt)

La ora 22 in localitățile Tupilați, Agapia, Filioara și Văratec, era intrerupta alimentarea cu energie electrică, 1690 de consumatori fiind afectati. Echipele Delgaz Grid lucreaza pentru remedierea situației.

Judetul Neamt este sub avertizare meteo cod portocaliu de inundatii pana miercuri, 24 iunie la ora 10. In ultimele 6 ore, in judetul Neamt au fost emise 3 alerte cod rosu de inundatii, ultima valabila pana la ora 22:30, pentru tot judetul Neamt.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.