Actualizare stire- 6 august- Comunicat de presa, ISU Neamt: Luni, 05.08.2019, în jurul orei 21:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre un incendiu la o hală, pe strada Aprodu Purice nr. 10 din orașul Târgu Neamț. La locul indicat s-au deplasat militarii Detașamentului de pompieri Târgu Neamț cu patru autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD, fiind trimise în sprijin forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (2 echipaje cu două autospeciale de intervenție).

La sosirea primelor echipaje, incendiul cuprinsese acoperișul halei, pe aproximativ 300 mp, existând riscul propagării la două locuințe aflate în vecinătatea obiectivului.

Ca urmare a producerii incendiului au ars materiale aflate în podul construcției, canapele, saltele, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale pentru instalații electrice și sanitare, articole vestimentare și alte bunuri materiale. De asemenea au fost deteriorate: acoperișul halei, echipamente și instalații de carmangerie, arhiva celor două societăți comerciale ce își desfășurau activitatea în această locație. Nu au fost victime.

Din cauza degajărilor mari de fum, cetățenii din orașul Târgu Neamț au fost avertizați prin sistemul Ro-alert despre pericolul existent și asupra modului de comportare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,mijloc de încalzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit (afumătoare)”.

Actualizare stire- ora 23: ISU Neamt anunta ca incendiul este lichidat, se mai verifica eventualele mici focare. În hală își desfășurau activitatea două societăți comerciale: la parter carmangerie, iar la etaj depozit de materiale, canapele, saltele, mobilier.

Stirea initiala: Mesaj Ro Alert in urma cu scurt timp, pentru locuitorii orasului Targu- Neamt. Alerta este pentru degajare de fum, in urma unui incendiu de proportii, produs pe str. Aprodul Purice. Flacarile se manifesta la o hala industriala in care sunt depozitate cantitati mari de mase plastice, pe langa alte materiale inflamabile. ”Incendiul se manifestă generalizat. Hala are o suprafață de aproximativ 300 mp. În interiorul halei se află și mase plastice. În sprijinul colegilor de la detașamentul Târgu Neamț se deplasează forțe și mijloace de la detașamentul Piatra Neamț. A fost transmis mesaj prin Ro-alert pt degajare de fum”, a anuntat ISU Neamt la ora 22:30.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.