Un tanar vlogger din Ploiesti a postat pe pagina sa de facebook (LifeVlog) un clip (Vezi mai jos!) care da fiori si pe care ar trebui sa-l vada negresit, toti profesorii si toti parintii, dar neaparat, trebuie vazut de politicieni, indiferent de judetul din care sunt ei. Bogdan Craciun are 20 de ani si spune adevaruri dureroase despre realitatea din scolile din Romania, clipul sau ajungand in cateva zile la peste 61.000 de vizualizari. Are doar patru minute si merita urmarit. Bogdan isi bazeaza spusele pe propria sa experienta, titlul clipului fiind lamuritor in aceasta privinta: ”Inspirat de experienta mea cu sistemul educational din Romania. Toti elevii, studentii, parintii si profesorii ar trebui sa inteleaga asta.

Nu mai este un secret pentru nimeni  ca sistemul nostru de invatamant este unul depasit din toate punctele de vedere. Extrem de putini profesori si factori de decizie constientizeaza ca de fapt invatamantul este in moarte clinica, iar decesul este pe aproape. Se tot incearca diverse cârpiri, care nu fac decat sa acutizeze starea deplorabila a asa-zisului sistem de educatie. Peste 20  de ministri ai Educatiei in ultimii 27 ani si in medie aproape doua modificari pe an a Legii Educatiei, au adus invatamantul in starea in care este.

Daca vom face comparatie cu sistemele din alte tari, ne vom putea da seama de prapastia in care este invatamantul din Romania. Elevi carora li se baga notiuni cu palnia in cap, si care nu le vor fi utile niciodata in viata, reguli absurde care de fapt afecteaza demnitatea lor, si nu in ultimul rand un sistem de departajare umilitor. Una dintre frazele de inceput spune cam totul: ”Uitati-va cu cata scarba si cu cata ura se duc elevii la scoala”. Acesta este un adevar incontestabil si daca ne facem  ca nu-l vedem, nu rezolva nimic, ba chiar din contra, agraveaza totul.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.