Finatarea de la CNI si demararea constructiei unei noi Piete Centrale in municipiul Piatra Neamt devin realitate. Hopul ce statea in calea obtinerii sumei pentru reconstructie, alocata prin intermediul Companiei Nationale de Investitii, a fost trecut. Conducerea CMI Urban Piatra Neamt a anuntat ca vestita ipoteca a Bancii Transilvania, pentru un credit luat de Urban, va fi acoperita. Nu pentru ca Urbanul ar fi achitat creditul, ci pentru ca firma reasiguratoare a anuntat banca in cauza ca suma ce se va acorda in dosarul de dauna acopera integral creditul respectiv. Directorul Fiterau spune ca ar mai ramane si ceva bani pentru plata arieratelor.

Ioan Fiterau – Director CMI Urban

”Primaria se bloca in a prezenta specialistilor de la CNI dosarul de finantare pentru constructia unei noi piete, din cauza unei garantii pe constructia veche, pusa la Banca Transilvania, pentru un credit luat de noi, in valoare de 1,4 milioane de lei,  in urma cu cativa ani. Reasiguratorul a transmis Bancii Transilvania faptul ca polita de asigurare acopera valoarea creditului. Astfel, in acest moment, Primaria Piatra Neamt poate sa prezinte dosarul complet la Compania Nationala de Investitii, in vederea obtinerii finantarii si demararii constructiei unei noi piete. Nu stim exact ce bani vor ramane din asigurare, insa ceea ce va ramane va fi indreptat catre plata arieratelor pentru ca avem foarte multe datorii de platit, in special catre furnizorii de utilitati: energie electrica, gaz, apa si canal”

Respectiva ipoteca era ultima  incercare in privinta demararii lucrarilor de constructie a unui nou edificiu care sa gazduiasca Piata Centrala a muncipiului Piatra Neamt.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.