Primarul Andrei Carabelea a invitat astăzi presa locală la o vizită o de lucru pe șantierele din Piatra-Neamț, pentru a vedea stadiul la care se află lucrările. Vizita a fost precedată de o conferință de presă susținută în curtea Școlii nr. 5. O parte dintre vizite au fost neanunțate. Printre obiectivele inspectate de primar alături de jurnaliști, a fost și Centrul de monitorizare a traficului rutier din Piatra Neamț, parte a proiectului cu coridoarele de mobilitate urbană. Centrul de monitorizare a fost deja dat în folosință și aici ajung imaginile de pe camerele de supraveghere din oraș. În total vor fi 160 de camere. La acest moment, funcționează 100 de camere de luat vederi, acestea fiind urmărite în permanență de o echipă de oameni de la Centrul de Comandă, care a fost amenajat pe str. Alexandru cel Bun, unde a fost sediul de la Taxe și Impozite.

De precizat ar mai fi că deși s-au lansat tot felul de povești stiințifico fantastice, cu puternice accente șoșocist AURiste de teoria conspirației, camerele de supraveghere nu sunt nici pentru rovinietă și nu au nici radare, ci sunt pur și simplu pentru monitorizare trafic.

Tot aici, într-un compartiment separat, sunt monitorizate și camerele de supraveghere de la noile stații de autobuz, primindu-se totodată informații despre nivelul de poluare sau nivelul de zgomot, prin intermediul senzorilor cu care sunt echipate stațiile. Urmează ca noile stații să fie interconectate cu autobuzele electrice, astfel încât, călătorii vor putea ști în timp real unde sunt autobuzele sau cât mai au de așteptat.

La Centrul de comandă și management al traficului inteligent din Piatra Neamț, funcționează și un birou în care se monitorizează în timp real iluminatul public din Piatra Neamț.

Mai multe detalii, în imaginile de mai jos:

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.