Doua incendii pornite de la cosurile de fum au izbucnit la sfarsitul saptamanii trecute. Vineri, 23.11.2018, la ora 16:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Bahna. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

La intervenție a participat și SVSU Moldoveni cu autospeciala din dotare.

În urma incendiului a ars: acoperișul confecționat din lemn și acoperit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 1 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”. 

Vineri, 23.11.2018, la ora 18:37, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Pâncești. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

În urma incendiului a ars funinginea din coșul de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”, se arata intr-un comunicat ISU Neamt.

Tot vineri, pompierii au intervenit dupa ce la 112 s-a anuntat ca dintr-un apartament din Roman se simte miros de gaze, dar si la un incendiu la un autoturism, produs in urma unui scurtcircuit. Vineri, 23.11.2018, la ora 15:25, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în interiorul unui apartament din municipiul Roman s-au produs scăpări de gaz datorită fisurării unui racord flexibil de la instalația de alimentare cu gaz. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Echipajul a oprit alimentarea cu gaz și a asigurat măsurile PSI la locul evenimentului până la sosirea echipei de intervenție de la operatorul economic specializat.

Vineri, 23.11.2018, la ora 22:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism în municipiul Roman. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului au ars: elementele caroseriei și cablaje electrice, elemente din compartimentul motor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric”, se precizeaza in acelasi comunicat ISU Neamt.

Pompierii au fost alertati vineri noaptea si de parintii unui copil care nu raspundea la usa, acesta fiind trezit din somn de pompieri dupa ce au deblocat usa.

Vineri, 23.11.2018, la ora 22:43, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că un copil în vârstă de 11 ani a rămas blocat într-un apartament din municipiul Roman și nu răspunde la ușă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare grea din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Echipajul a procedat la deblocarea ușii apartamentului, iar copilul a fost găsit dormind.

 Duminica, un incendiu s-a produs la o anexa a unei locuinte din Roman, in urma unei actiuni intentionate. Duminică, 25.11.2018, la ora 04:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și autospecială SMURD, care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului a ars o saltea.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,acțiune intenționată”, anunta ISU Neamt.

  Ionut CORFU

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.