Ieri, 4 august, Consiliul Judetean Neamt a impartit in mod discretionar, cum a vrut mușchiul PSD, banii din cota de 6% din impozitul pe venit, bani care ar fi trebuit sa fie distribuiti la primariile din toate comunele si orasele din judet, după anumite criterii, cum ar fi numarul de locuitori sau potentialul economic din care rezulta nivelul de contributie la bugetul de stat din impozitul pe venit.

Nu s-a tinut cont de nimic, decât de culoarea politica. Cine e cu PSD primeste bani cu nemiluita, cine nu e cu PSD, primeste firimituri, sau chiar nimic. Asa s-a ajuns ca niste comune cu 2 mii sau 3 mii de locuitori, dar cu primari PSD, sa primeasca de doua ori sau chiar de trei ori mai multi bani decat Piatra Neamt, ori decat Roman, orase mari, cu primari PNL. Astfel, 85% din suma totală a fost distribuita catre UAT-urile conduse de primari PSD, deși numărul de locuitori din aceste localități reprezintă doar 38,65% din populația totală a județului Neamț.

Evident, au fost si UAT-uri cu primari de altă culoare politica decât roșu-comunist, ai căror locuitori au fost efectiv umiliti, pentru ca li s-au alocat ZERO lei.

Setea de răzbunare politica pe bani publici a fost atat de mare, incat a fost sacrificata si comuna Cracaoani, unde Pro Romania are singurul primar din judet. Și aici s-au alocat ZERO lei. Culmea, presedinta Pro Romania Neamt este Madalina Veronica Ciubotaru, si detine si functia de vicepresedinte CJ Neamt, al doilea om după Arsene în CJ Neamt, obtinuta cu voturile si eforturile de campanie ale membrilor de partid, inclusiv ale celor din Cracaoani. PSD si Pro Romania sunt parteneri in majoritatea din CJ, la formarea careia Madalina Veronica Ciubotaru a pus umarul din greu in 2021, chiar cu pretul spargerii organizatiei de partid. Chiar și așa, șefa de partid a primaritei de la Cracaoani, a spus un ”Pentru” prelungit cand a fost intrebata daca este de acord cu impartirea banilor in forma propusa de Arsene, adica cu ZERO lei pentru comuna unde primar este colega ei de partid (Alexandrina Răclariu), pe care la inceputul lunii iunie o plimba cu aleasa pretuire si nemarginita prietenie, intr-o miniexcursie la Bruxelles pe bani publici, alaturi de alti cel putin 10 membri de partid.

Madalina Veronica Ciubotaru nu a explicat pana acum de ce nu a reusit sa obtina o suma macar simbolica pentru comuna cu primar Pro Romania si de ce a fost de acord cu Proiectul de Hotarare, fără sa crâcnească. Gurile rele spun ca intre timp s-ar fi stricat niste prietenii mai vechi sau mai noi si niste scaune se cam clatina în urma unor trădări pe interes, cum s-ar zice in limbaj neacademic, dar adaptat realitatilor politice si nivelului de cultura al unor oameni politici din Neamt. In acest context, mai trebuie precizat ca duminica trecuta, la Ziua Comunei Razboieni, a vorbit in calitate de reprezentant al CJ Neamt, administratorul public Sorin Brasoveanu, desi la fata locului era prezenta si Madalina Veronica Ciubotaru, a carei functie de vicepresedinte de CJ este peste cea a lui Brasoveanu si ea ar fi trebuit sa reprezinte CJ Neamt.

ZERO lei au fost alocati si orasului Roznov (primar PNL) unde Pro Romania formeaza o majoritate cu PNL si PSD (presedinte- deputatul Ciprian Șerban), iar PSD s-a ales si cu functia de viceprimar. ZERO lei pentru Roznov s-au alocat tot cu votul Madalinei Veronica Ciubotaru, desi Roznov este orasul ei natal, unde tatal sau a avut 5 mandate de primar pana in 2020 si de unde vicepresedinta CJ Neamt a cerut si a primit voturi pentru Pro Romania la alegerile locale din 2020, in urma carora a ajuns consilier judetean si mai apoi al doilea om in Consiliul Judetean Neamt, de unde ieri, a votat ”Pentru” ZERO lei in singura comuna cu primar din partidul pe care îl conduce in Neamt si ZERO lei pentru orasul ei de bastina.

La instalarea in functie, Madalina Ciubotaru declara ca le multumeste celor 16.000 de oameni care au votat Pro Romania la alegerile locale din 2020 si ca va lupta ca o leoaica pentru interesele tuturor nemtenilor: ”Doresc să le mulțumesc celor peste 16000 de nemțeni care la alegerile locale din Septembrie au acordat un vot de încredere partidului PRO România, președintelui Ionel Arsene pentru propunere, colegilor consilieri județeni care mi-au acordat votul de încredere și în special colegilor mei de partid care m-au susținut necondiționat. Îmi doresc ca împreună să contribuim la modernizarea județului nostru și să reprezentăm cât mai bine interesele nemțenilor!”

Vezi si

Vicepreședinta CJ Mădălina Ciubotaru, sinecură pentru fiul fostei prefecturese, Daniela Soroceanu

Cadouri ”pentru copiii noștri speciali” ajunse sub brad de bugetari de lux și distracție la Etno TV pe banii CJ Neamț

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.