Actualizare: Hotararea a fost adoptata in forma prezentata in articol.

Stirea initiala: CJ Neamt imparte din nou banii din cota de 6% din impozitul pe venit, pe culori politice, asa cum i-a obisnuit deja pe primarii care nu s-au incolonat sub flamura PSD.

Conform Proiectului de Hotarare care urmeaza a fi votat in sedinta de astazi de CJ, UAT-urile cu primari PSD sunt cele mai avantajate, iar cele cu primari PNL primesc cei mai putini bani. De exemplu, in timp ce pentru Piatra Neamt s-au pregatit 200.000 de lei, iar pentru Roman doar 100.000 de lei, la Targu Neamt se dă un milion de lei.

Dar se poate si mai rau. La Roznov sau in comuna Timisesti (primar fost PSD actual PNL), nu ajunge niciun ban. Adica ZERO lei. Tot ZERO lei este trecut si in dreptul comunei Cracaoani, unde primarita este Pro Romania, partid aproape disparut, condus in Neamt de Madalina Veronica Ciubotaru, vicepresedinta CJ Neamt, aliată cu PSD-ul lui Arsene. Din cate se vede, singurul primar Pro Romania din Neamt a fost pus la colț chiar de partenerii de alianta din CJ Neamt ai șefei sale de partid, semn că remorca a cam inceput sa scartâie si s-ar putea pierde pe drum. De altfel, Madalina Veronica Ciubotaru nu a reusit sa obtina nimic nici pentru orasul său de baștină, Roznov, unde a fost votata in 2020 pentru a ajunge in CJ Neamt si ulterior de-a dreapta lui Arsene, pe un salariu de 10.000 de lei.

Singurul consilier judetean din opozitie care a avut o luat atitudine publica inainte de sedinta de CJ de astazi, si care critică modul discretionar in care sunt impartiti banii publici, este Laurentiu Cretu- USR. ”La CJ Neamț împărțeala banilor se face după prietenii politice, nu după nevoi!

În ședința Consiliului Județean de mâine, 4 august, unul din proiectele suplimentare de pe ordinea de zi supune aprobării împărțirea cotei de 6% din impozitul pe venit către unitățile administrativ-teritoriale din județ. O procedură de altfel care se întâmplă în fiecare an, deci până aici nimic deosebit. Cum s-au împărțit acești bani, însă, e altă poveste.
Nu putem să nu remarcăm diferențele între sumele primite de municipii – 200.000 lei pentru reședința de județ și 100.000 lei pentru Roman – și suma primită de Târgu-Neamț – 1.000.000 lei sau Bicaz 800.000 lei. Să aibă oare legătură cu faptul că noul președinte PSD Neamț păstorește acest oraș? Aceasta e cea mai mare discrepanță, pe restul vă las le descoperiți în lista de mai jos.
Credeam că rolul unui președinte de Consiliu Județean este de a guverna tot județul și nu doar teritoriile care i-au umplut valiza cu voturi la ultimele alegeri locale! Sau nu spun bine?
Concluzia e simplă: unde conducerea UAT-ului nu bate în nuanțe de roșu, locuitorii să mai aștepte. Sunt unii primari care trebuie premiați”, spune consilierul judetean USR.
Lista cu sumele propuse a fi alocate UAT-urilor din Neamt (nota- la sumele din tabel se adaugă 3 zero-uri):
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.