Codurile portocalii de vreme rea sub care se afla judetul Neamt, par sa se transforme intr-un serial tragicomic. Vorba aia, daca nu ar fi de plans ar fi de ras. Dupa ce prefectureasa Soroceanu a fost in teren in urma cu cateva zile la cateva primarii unde foarte fioroasa a verificat daca este asigurata permanenta in situatiile de avertizari meteo, pare ca a intrat spaima in primarii din judet, sa nu se trezeasca cu… doamna pe cap si sa fie nevoiti sa-i pupe mana, cum a facut primarul de la Bicaz.

Asa ca primarita de la Dobreni s-a conformat imediat dispozitiilor stabilite seara trecuta in sedinta de CJSU de la prefectura si a plecat cu noaptea-n cap prin comuna sa vada ”zonele și locurile care pot fi afectate din cauza viiturilor:poduri,podețe,rigole”, dupa cum scrie Vasilica Cretu pe contul ei de facebook, pentru ca exact ca un scolar disciplinat, ca sa fie sigura ca s-a vazut si nu o s-o certe doamna prefect, a facut imediat si o postare care suna cam asa: ”Pana la aceasta ora 03.10 ,astăzi 17.06.2018 in com Dobreni Jud Neamt nu au fost semnalate probleme care ar fi putut surveni în urma ploilor ! Pentru siguranța populației ,am făcut o vizita in zonele și locurile care pot fi afectate din cauza viiturilor:poduri,podețe,rigole ! Serviciul de permanenta la sediul primariei este asigurat ,buldoexcavatorul și autobasculanta sunt pregătite pentru o eventuala intervenție!”

Cu alte cuvinte, primarita de la Dobreni pare sa spuna, ”ca sa stie tot poporul, am pregatit buldoexcavatorul”. Si o autobasculanta desigur, dar ca sa fie prefectureasa multumita ar fi trebuit si o motostivuitoare de care cel putin deocamdata, Primaria Dobreni nu dispune, poate doar Prefectura.

Vasilica Cretu a primit numeroase felicitari pentru actiunea din toiul noptii, inclusiv de la seful ei de partid, Ion Asaftei care a formulat un comentariu demn de vestita revista Cutezatorii, dar nu inainte de a-si cere elegant permisiunea sa transmita mesajul in numele ALDE Neamt si al sau personal: ”Doamna Crețu,vă rog să-mi permiteți să vă felicit din partea filialei ALDE Neamț și a mea personal pentru modul în care acționați pt a vă onora mandatul de primar!Pentru oameni,alături de oameni!!!” Doamne ajuta! zicem si noi.

Speram din toata inima sa se termine odata cu toate codurile astea si sa nu mai vedem si altele prea curand, pentru ca cine stie ce surprize ne mai pot face bravii nostri politicieni. Nu de alta, dar in timp ce nordocoreenii incep sa mai iasa si ei in lume, la noi pare ca lucrurile merg in sens invers, inapoi spre `89 si fereasca Dumnezeu, hăt mai departe in trecut.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.