Restanțele adunate la buget au adus pe câțiva întreprinzători de pe Valea Muntelui în plină executare silită. Fiscul anunță mare licitație pentru ziua de 22 octombrie, la ora 10, la sediul din Bicaz.

Sunt scoase la vânzare publică și anunțate pe site-ul Administrației Finanțelor Publice Neamț bunuri imobile de zeci de miliarde lei vechi, clădiri de firme, case de locuit, magazine, dar și terenuri aferente, utilaje, mașini. Cariera de piatră de la Farcașa, în suprafață de 20.700 mp, poate fi atractivă întrucât are o rezervă exploatabilă de peste 400.000 tone în punctul Celar. Obiectivul este ofertat la un preț de pornire de aproape 3,1 milioane lei, fără TVA. Firma care deține cariera mai are bunuri mobile scoase la licitație, între care un autocamion, un excavator și un bazin de motorină.

Tot pe 22 octombrie este scos la licitație Consumcoop Tașca, mai exact clădirea de 200 mp cu tot cu terasă, din satul Neagra. Valoare la expertiză este de 113.400 lei, preț de la care va porni licitația.

În total, Fiscul încearcă să vândă la această acțiune bunurile a 16 datornici din comunele Grințieș, Ceahlău, Hangu, Dămuc, Bicaz Chei și Tașca. Sunt și persoane fizice pe ale căror case și terenuri au fost instituite sechestre în favoarea AFP Neamț. Acestea sunt scoase la licitație tot pe 22 octombrie, iar doritorii au de unde alege. Unele sunt case recent construite care au și spații comerciale, altele sunt constituite din terenuri intra și extravilane, pășuni, fânețe, ba chiar și păduri. Prețurile sunt cele din expertize, licitația este la primul pas, astfel că și taxa de participare la licitație est consistentă, de 10% din prețul de pornire al fiecărui bun.

Cristina Iordache

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.