ALDE Neamt anunta intr-un comunicat de presa ca deputatii formatiunii politice conduse de Calin Popescu Tariceanu, s-au afiliat grupului parlamentar PSD. Decizia este motivata de faptul ca dupa desfiintarea grupului parlamentar ALDE, deputatii liberal democrati nu-si puteau desfasura corespunzator activitatea in Parlamentul Romaniei, neavand dreptul nici sa ia cuvantul in cadrul dezbaterilor. Totodata, decizia este anuntata ca un pas premergator in vederea formării unei construcții politice ca alternativă la Guvernul PNL. ”Deputatul ALDE Varujan Vosganian a anunțat astăzi în plenul Camerei Deputaților afilierea deputaților ALDE la grupul parlamentar al PSD. Aceștia vor activa ca deputați ALDE, parte a grupului PSD din Camera Deputaților. Afilierea la grupul parlamentar PSD nu presupune însă renunțarea la calitatea de membru ALDE!

Decizia afilierii deputaților ALDE la grupul parlamentar PSD vine ca urmare a desființării grupului parlamentar ALDE din Camera Deputaților. În ultima perioadă, ALDE a avut o colaborare parlamentară activă cu grupul PSD, având mai multe proiecte legislative comune. Decizia afilierii asigură din punct de vedere al activității parlamentare o serie de mijloace de logistică parlamentară ca suport pentru desfășurarea activității deputaților ALDE. Până la momentul afilierii deputații ALDE nu aveau posibilitatea de a lua cuvântul, ceea ce era un impediment major în desfășurare aactivității parlamentare.  În situația afilierii la grupul PSD deputații ALDE vor putea beneficia de acest atribut necesar pentru a putea exprima punctul de vedere al ALDE.

În același timp, decizia luată de deputații ALDE este un demers necesar pentru consolidarea frontului opoziției unite împotriva Guvernului incompetent al PNL și un pas premergător formării unei construcții politice puternice ca alternativă la actuala putere”, se arata in comunicatul ALDE Neamt, semnat Biroul de presă ALDE Neamț.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.