Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt a calificat drept o ineptie ieri, intr-o conferinta de presa, faptul ca presedintele Iohannis a transmis prin intermediul purtatorului sau de cuvant, ca prin recentul OUG privind alegerea presedintilor de CJ-uri prin vot uninominal, ar fi avantajati ”baronii PSD”, nominalizandu-l pe Ionel Arsene, pe langa Marian Oprisan si Dumitru Buzatu.

Totodata, Arsene a declarat ca el nu se considera un baron si ca nu i se pare in regula ca presedintele sa dea nume si prenume intr-o pozitie oficiala: ”Astfel de inepţii pe care le-a emis Preşedinţia, că nu le-a emis Klaus Iohannis, a ieşit o fătucă şi le-a spus…  (…) Nu mă consider baron PSD. Prin ceea ce fac eu de 3 ani de zile la CJ Neamţ sunt un baron? (…) Apelativul de baron se practică în unele poziţii… Este regretabilă atitudinea poziţiei preşedintelui României. Este regretabil că preşedintele României a încuviinţat ca purtătoarea de cuvânt să facă nominalizări, nu s-a întâmplat niciodată, ceea ce nu e în regulă. Cred că e perioada asta de euforie de după alegeri. Ştiţi cum e cu zăpada mieilor, se topeşte repede.

Arsene a explicat ca alegerea presedintilor prin vot uninominal va da posibilitatea cetatenilor sa puna in fruntea judetului omul pe care îl doresc, pentru ca pana acum, presedintele de CJ era ales ”dupa negocieri pe la cârciumi sau prin alte locuri, intre consilierii judeteni”, a mai spus Arsene.

Luni, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a declarat că ordonanța guvernului privind alegerea uninominală a președinților consiliilor județene a fost dată ca o concesie în fața baronilor PSD și a nominalizat 3 președinți de CJ-uri, între care și Ionel Arsene.

”PSD nu a înțeles nimic și umblă iar la cutia cu Ordonanțe de Urgență a Guvernului. Votul românilor nu e bătaia de joc a PSD, cetățenii le-au transmis pesediștior că practica OUG trebuie să înceteze. Acest instrument e prevăzut în Constituție exclusiv pentru situații excepționale, nu poate fi folosit abuziv și netransparent. Schimbarea făcuta azi (luni – n.r.) e o concesie pe care Dăncila o face în fața baronilor PSD, în încercarea de a le cîștiga sprijinul. Vor fi favorizați președinții de consilii aflați în funcții: Oprișan, Buzatu, Arsene… Acești baroni, panicați de căderea în sondaje a partidului, fac tot posibiul să își securizeze funcțiile. Constituția prevede că autorități ale administrației publice locale sunt primarii, consiliile locale și consiliile județene. Președintele consiliului județean nu e consacrat prin Constituție și nu e necesară alegerea sa într-un vot direct. Nu există un popor al județului și acest argument maschează disperarea PSD, care a înțeles că e pe punctul de a pierde conducerile în foarte multe consilii județene”, a transmis luni președintele României prin vocea purtătorului său de cuvânt.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.