Prima reactie dupa anuntarea aliantei dintre PNL- Pro Romania si USL, vine din partea fostului primari Dragos Chitic (PMP), care spune ca trio-ul politic este de fapt ”o nouă formă de USL la Neamț” si o noua dovada de ipocrizie. Chitic se arata extrem de ingrijorat de soarta orasului Piatra Neamt in urmatorii ani si puncteaza ca dreapta s-a unit cu stanga pentru a pune mana pe judet si pe oras, cum se convenise inca dinainte de alegeri. ”Am văzut astăzi o nouă dovadă de ipocrizie din partea unor politicieni locali, anunțul unei alianțe politice la Neamț, fără logică sau vreo legatură cu voința cetățenilor. Dreapta s-a aliat cu stânga pentru intersesul propriu al liderilor celor trei partide politice, pentru a pune mana pe oraș și pe județ, așa cum de fapt au convenit incă dinaintea alegerilor locale
Sunt extrem de îngrijorat de soarta orașului Piatra Neamț în următorii ani. Mă aștept sa fie iar înglodat în datorii, să fie afectată sau chiar ratată implementarea proiectelor europene pentru care eu și colegii mei ne-am luptat să fie aprobate, să fie politizat întreg sistemul public local.
Spuneam în precampania electorală pentru locale despre riscul ca orașul Piatra Nemț să fie condus de oameni nepricepuți sau care vor să-l întoarcă la practici ale trecutului. S-a ajuns în cea mai proastă variantă. Dacă se concretizează alianța anuntațată astăzi, orașul Piatra Neamț și judetul Neamt vor fi conduse și de oameni nepricepuți dar mai ales de politicieni puși pe capatuială, politicieni pentru care primeaza doar interesul personal
Fostul primar considera ca intre cele 3 partide a existat un blat/înțelegere, cu scopul de a controla administratiile publice, pentru a se folosi de resursele acestora in scopuri personale si de partid. ”Prin anunțul public făcut astazi de liderii județeni ai PNL, USR si PRO România se demonstrează faptul că între cele trei partide a fost un blat și a existat o intelegere ascunsă, consfințite încă dinaintea alegerilor locale și care justifică rezultatul votului din anumite localități. Înțelegere obscură realizată doar pentru a obține controlul administrațiilor publice nemțene, pentru a avea acces la resursele acestora care să fie folosite în scopuri personale și de partid. Este evident in schimb că profesionalismul în administrație sau interseul comunităților din Neamt și al nemțenilor lipsesc cu desăvârșire din aceast tric politic. Din păcate, în urma acestor jocuri politice murdare atât orașul Piatra Neamt cât și județul Neamț vor avea de suferit.
Atât eu cât și colegii mei din PMP vom continua să ne luptăm cu toată energia pentru ca interesul cetătenilor să fie pe primul plan, pentru normalitate în administrație și pentru a demasca jocurile politice murdare și ipocrizia celor care le fac. Ne vom bate pentru a dezvolta comunitățile nemțene și a crește gradul de confort al fiecărui cetățean.Avem alături de noi pe cei mulți, oamenii de bună-credință ai acestui județ”, mai scrie Dragos Chitic pe facebook, ilustrand postarea cu fotografia de mai jos.
Din reactia virulenta a fostului primar, se poate trage concluzia ca PMP va ramane in opozitie, desi astazi, liderul PNL Neamt, deputatul Mugur Cozmanciuc a declarat ca usile aliantei raman deschise pentru PMP si pentru toti cei care vor sa se alieze contra Arsene- PSD.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.