Atașații agricoli vor avea sarcina să se ocupe doar de promovarea produselor agricole românești în lume. Deocamdată, nu există noțiunea de atașat agricol, motiv de schimbare a legislației privind nomenclatorul de meserii din România.

Atașații agricoli vor fi trimiși în Doha, Qatar, Madrid, Beijing, New York, Haga, Tel Aviv și Berlin, destinații considerate puncte-cheie pentru dezvoltarea comerțului cu produse agricole, mai ales că se urmărește creșterea exporturilor de produse agricole procesate, cu valoare adăugată mai mare.

Atașații agricoli vor trebui să identifice noi piețe de desfacere a produselor agricole românești, ei urmând a fi sprijiniți de o structură nouă ce va fi creată în cadrul Ministerului Agriculturii. Următorul pas va acela de modificare a structurii Ministerului Agriculturii, astfel încât să se poată înființa Agenția pentru promovarea produselor agro-alimentare românești pe piețele externe.

După ce vom avea o lege a parteneriatului public-privat solid, această agenție urmează să intre în acest parteneriat. Un lucru important și o condiție esențială: cei care lucrează în noua agenție să fie motivați suplimentar de agenții economici pentru care au deschis o nouă piață pentru produsele agroalimentare românești.

Inițiativa a fost probabil „stimulată“ și de faptul că, în semestrul I din anul 2015, porumbul a fost cel mai exportat produs agroalimentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.