Comunicat de presa, Primaria Piatra- Neamt:
Primarul Dragoș Chitic a convocat astăzi o ședință a Comisiei de ordine publică constituită la nivelul municipiului Piatra-Neamț, principala temă de discuție fiind combaterea cerșetoriei.
„Am stabilit ca pe toată durata lunii august să desfășurăm o campanie de combatere a fenomenului cerșetoriei și efectelor negative ale acestuia asupra comunității. Echipe formate din polițiști locali și personal din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț se vor afla în zonele cele mai frecventate de cerșetori pentru a împărți materiale informative și a sta de vorbă cu cetățenii. Persoanele care cerșesc vor fi identificate și sancționate, iar în cazul minorilor vor fi aplicate măsuri speciale de consiliere, atenționare și sancționare a părinților” a declarat primarul Dragoș Chitic.
Campania „Spune NU cerșetoriei!” va fi realizată în parteneriat de către Primăria Piatra-Neamț, Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț și Poliția Locală a municipiului Piatra-Neamț.
„Cerșetoria este o problemă la nivel național care, din păcate, se manifestă la un anumit nivel și în municipiul Piatra-Neamț. Prezența pe străzi a persoanelor care cerșesc, mare parte dintre ele provenind din afara orașului, creează un disconfort în rândul cetățenilor, afectează imaginea urbei și reprezintă un fenomen nociv pentru societate. Din acest motiv, am decis o mai mare implicare a factorilor responsabili în combaterea acestui fenomen prin acțiuni concrete și organizarea în perioada 1-31 august a unei campanii publice pentru prevenirea și combaterea fenomenului cerșetoriei, precum și pentru conștientizarea opiniei publice cu privire la pericolele sociale pe care le generează acest fenomen. Invit pietrenii să se alăture inițiativei noastre, iar cea mai simplă formă de susținere este să nu mai ofere bani celor care cerșesc, deoarece prezența cerșetorilor în stradă s-a demonstrat că este strâns legată de gestul trecătorilor de a le oferi bani” a mai adăugat Dragoș Chitic.
Pe lângă scopul principal, de reducere a fenomenului cerșetoriei, campania își propune și reintegrarea socio-profesională a persoanelor care cerșesc, acordarea de sprijin minorilor care practică cerșetoria și familiilor acestora, dacă se află într-o situație dificilă, precum și identificarea persoanelor fără adăpost și dirijarea acestora către centrele specializate.
Ionut CORFU
Spune primarul care taie panglici la toalete, ca persoanele care cersesc, vor fi sanctionate probabil cu amenda.Intrebarea mea este daca acesti oameni care cersesc vor plati vreodata amenda iar raspunsul este NU.Deci, resursa umana platita din bani publici(politisti,functionari din primarie etc.) care fac niste actiuni inutile si fara nici un efect asupra acestui fenomen care a luat amploare.Oricum, da bine la public si timpul trece, leafa merge!!!!!