În noaptea de 24 septembrie a.c.,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat, pe raza orașului Roznov și Secțiilor de Poliție Săvinești și Borlești, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, a infracționalității stradale și creșterea gradului de disciplină rutieră.

În acest context, au fost legitimate peste 160 de persoane și verificate 80 de autoturisme, în filtrele rutiere instituite de polițiști.

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției municipiului Piatra Neamț, Poliției orașului Roznov, Secțiilor de Poliție Rurală Borlești și Săvinești care au efectuat verificări și controale de specialitate la 11 obiective economice.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei.

Dintre acestea, 7 sancțiuni pentru contravenții la H.G.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 5 sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 pentru nerespectarea O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind cosfiscată suma de 1.209 lei.

Pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 31 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute 3 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier.

În activități au fost angrenați luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și reprezentanți ai I.T.M. Neamț.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru menținerea unui climat optim de siguranță și descurajarea comiterii unor fapte ilicite.

sursa: IPJ Neamt

1 COMENTARIU

  1. Tot ,tot abureli de dat cu praf in ochi, in zona se circulă cu aburi lui Bacus în plămâni și fără permis auto ,dar sunt acoperiți de poliția comunala și stareți de mănăstiri. Poliția stau ziua in birouri la umbra și seara posturile de poliție sunt închise , nu mai faceți raziie odată pe an ,stați ziua in strada. Apropo Poliție al județului Neamț, nu mai stați cu radarul la pândă că mafioți, stat la vedere că așa e într-un stat civilizat, ajutați populația nu fiți aroganți că de asta nu avem încredere în voi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.