30 de echipaje de poliție rutieră acționează la acest moment pe șoselele din Neamț, odată cu venirea primei zăpezi, a anunțat IPJ Neamț.

Se verifică dacă autovehiculele sunt echipate cu anvelope corespunzătoare pentru carosabil acoperit cu gheață și/sau polei, dar se fac și testări alcoolscopice sau pentru alte abateri de la regulamentul rutier.

Prefectura Neamț transmite că drumarii sunt la datorie și căpoe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, fără să fie semnalate probleme deosebite. ”În urma ninsorilor care au început în noaptea trecută în județul Neamț, echipele de drumari sunt mobilizate pentru a asigura condiții optime de circulație.
Echipele acționează non-stop, 24 de ore din 24, pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și combaterea formării poleiului.

Prioritatea noastră este asigurarea siguranței tuturor participanților la trafic și menținerea arterelor de circulație deschise”, a declarat prefectul Adrian Niță.

Recomandări pentru participanții la Trafic:
* Rugăm toți conducătorii auto să circule cu prudență sporită în aceste condiții meteo!
* Este esențial ca vehiculele să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, inclusiv cu anvelope de iarnă și lanțuri, acolo unde este necesar.
* Respectați indicatoarele și semnalizările rutiere temporare stabilite de autorități pentru siguranța dumneavoastră.
* Evitați, pe cât posibil, deplasările care nu sunt esențiale.

Suntem în strânsă colaborare cu autoritățile locale și Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a monitoriza și a interveni eficient în toate zonele afectate din județ.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare și vă asigurăm că gestionăm această situație cu maximă responsabilitate”, mai transmite Adrian Niță.

Vezi și

Iarna se poate circula și cu anvelope de vară. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii doar în anumite condiții

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.