O bomba din Al Doilea Razboi Mondial a fost gasita pe un teren agricol in comuna Stefan Cel Mare, judetul Neamt. Bomba a iesit la iveala dupa ce precipitatiile au spalalt pamantul de deasupra ei, aceasta fiind zarita de un tanar de 18 ani, anunta ISU Neamt:

Luni, 31.07.2017, la ora 08:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că că pe un drum de acces pe un teren agricol din satul Ghigoieşti, comuna Ştefan cel Mare au fost decoperite elemente de muniţie neexplodate.

La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice şi un voluntar din cadrul SVSU Ştefan cel Mare, care au ridicat o lovitură aruncător cal. 60 mm provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodată a fost descoperite, de un tânăr de 18 de ani din localitate, pe o cale de acces spre un teren agricol, datorită lucrărilor efectuate şi a spălării în urma precipitaţiilor. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 mp şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.