MINISTERUL AFACERILOR INTERNEDepartamentul pentru Situatii de Urgenta

INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA

„PETRODAVA” AL JUDETULUI NEAMT

 Incendiu

 

Miercuri, 13.05.2015, la ora 18:57, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Ion Creangă. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea militarilor, incendiul cuprindea bunurile dintr-o cameră, elementele de tâmplărie şi plafonul acesteia. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, fără ca acesta să se extindă la pod sau celelalte încăperi. În urma evenimentului, au ars elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte, un frigider, elementele de tâmplărie ale camerei şi plafonul, confecţionat din lambriu de PVC, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă a incendiului: o lumânare nesupravegheată. Militarii au fost sprijiniţi de doi pompieri voluntari ai comunei Ion Creangă.

 

Misiune de prevenire a unei situaţii de urgenţă

 

Miercuri, 13.05.2015, la ora 18:44, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că un bărbat din satul Luminiş, comuna Piatra Şoimului, s-a închis într-o încăpere a locuinţei sale, a deschis robinetul buteliei cu GPL, cu intenţia de a se sinucide. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Soţia a luat măsura preventivă de a-şi evacua mama, imobilizată la pat. La sosirea militarilor, bărbatul era închis într-o cameră a casei, cu o suprafaţă de 4 mp. Urmare a insistenţei comandantului echipajului de pompieri, care a explicat bărbatului, în vârstă de 62 de ani, că gestul său nu reprezintă o soluţie, acesta a deschis uşa. Bărbatul a fost preluat de echipajul de paramedici şi de un echipaj al Poliţiei şi transportat la spital. Pompierii au efectuat ventilarea încăperilor, pentru ca cele două femei să poată intra în locuinţă în condiţii de siguranţă.

Misiune de distrugere a muniţiei

 

Vineri, 15.05.2015, începând cu ora 12:30, în localitatea Dochia, într-un poligon special amenajat, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va executa o misiune de distrugere a elementelor de muniţie ridicate de pe teritoriul judeţului. În cadrul activităţii vor fi distruse 50 de proiectile explozive cal. 75 mm.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora:

  • Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”;
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;
  • Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă.

Incendiu

 

Joi, 14.05.2015, la ora 18:57, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o autoutilitară în municipiul Piatra Neamţ, strada Ana Ipătescu. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea militarilor, incendiul cuprindea cabina autoutilitarei, existând posibilitatea ca flăcările să se extindă către un autoturism parcat în apropiere. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars elementele combustibile din cabină, fără ca flăcările să ajungă la compartimentul motor al maşinii sau către autoturismul din apropiere. Cauza probabilă a incendiului: fumatul.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 Slt. Andrei GRANCEA, 0748041745

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.