Primăria Piatra-Neamț îi premiază pe elevii de la  Colegiul Național „Petru Rareș”

Comunicat de presă- Primăria Piatra-Neamț: În ședința Consiliului Local Piatra-Neamț de pe 12 aprilie primarul Andrei Carabelea a supus aprobării premierea elevilor de la Colegiul Național „Petru Rareș” care au câștigat premiul I la concursul National Space Society Space Settlement Contest 2023. Proiectul a fost aprobat în unanimitate, iar echipa va primi un premiu în valoare de 30.000 lei.

Echipa „Delphos” de la Colegiul Național „Petru Rareș”, formată din 9 elevi și coordonată de profesorul Grigoruță Oniciuc, a câștigat premiul I la concursul internațional, unde au participat peste 26.000 de elevi cu peste 4500 de proiecte. Este a doua performanță de acest nivel a colegiului pietrean.

Cei 9 elevi sunt George-Alexandru Berea, Alexandru Meynaghi-Aghdam, Călin Mihai Niță, Dimitrie Dan Bolea, Ilinca Sandu, Ioan Apalaghiei, Matei Magdalina, Simon Dimitrie Lupașcu și Ioan Tudor Hanganu. Pentru competiția din acest an elevii și-au propus un proiect inovator, inspirați de performanța colegilor lor din echipa „Neves”. Comunitatea pe care au gândit-o este proiectată pentru orbita planetei Marte, cu o populație de 1500 de oameni.

Este o mândrie și o onoare să avem, pentru al doilea an consecutiv, o echipă de elevi pietreni care câștigă premiul I la prestigiosul concurs internațional organizat de National Space Society. Echipa de la Colegiul Național „Petru Rareș” a demonstrat, încă o dată, că avem tineri remarcabili, inteligenți și muncitori, capabili de performanță. Generațiile care vin din urmă au un potențial extraordinar, care trebuie cultivat și încurajat, motiv pentru care am și propus premierea acestor elevi.a precizat primarul Andrei Carabelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.