Primarul Andrei Carabelea se arată îngrijorat după ce o asocierea de firme (Clean Prest Activ SRL- lider de asociere și Salubris SA -asociat) a câștigat licitația organizată de ADI EcoNeamț pentru ridicarea gunoiului în Piatra Neamt. Deși au trecut aproape două luni de la câștigarea licitatiei, firmele în cauză nu s-au arătat deloc interesate de cum se vor organiza și cum își vor desfășura activitatea în zona pe care ar urma să o salubrizeze.

Este unul dintre lucrurile care mă îngrijorează, pentru că este demarată această procedură de preluare de către noul operator de salubritate, o asociere care a câștigat o licitație, dar pe mine mă îngrijorează interesul arătat de acest operator să-și facă treaba și să preia cu bine acest contract.

Din informațiile pe care le am eu, nimeni din această asociere nu a venit nici măcar să vadă de unde începe și unde se termină Zona 1 (n.red. Piatra Neamț plus alte 26 de UAT-uri), n-a venit să vadă orașul Piatra Neamț. Doar uitându-te pe niște ecrane de undeva dintr-un birou din depărtare și eventual văzând pe hartă unde este un oraș, nu cred că este suficient, ca să-ți dai seama care este logistica de care ai nevoie, să vezi ce ți se pune la dispozitie pentru a-ți desfășura activitatea, să vezi cum îți recrutezi personalul de care ai nevoie… este o îngrijorare pe care mi-o pot exprima momentan în cadrul unor discuții informale (…) Îmi expun public această îngrijorare, în ideea în care mă aștept ca ADI EcoNeamt să urmărească îndeaproape, ei au organizat licitația, ei au făcut toate corespondențele și diligențele necesare și cu consultantul și cu cei care au oferta… până la urmă, sper ca această îngrijorare să fie una doar a mea și să nu ajungă să aibă efecte publice”, a declarat Andrei Carabelea la  Monitor TV, în emisiunea ”Revista presei altfel…”, realizată de Cezar Filip.

Nu este deloc exclus ca îngrijorările primarului Carabelea să se adeverească, pentru că informatiile care circulă pe surse referitor la asocierea de firme în discuție, nu sunt prea îmbucurătoare. Surse tvmneamt spun că în spatele afacerii ar fi unul dintre greii PSD din Oltenia, iar ițele ar merge până la un ministru PSD din actualul guvern. Se vorbeste că licitatia a trebuit câștigată cu orice pret de asocierea respectiva (din motive asupra cărora vom reveni într-un material separat), chiar dacă cele două firme nu-și vor putea îndeplini sarcinile pe care și le-au asumat: mașini echipate cu GPS, cu cântare, cu cititoare de coduri de bare, etc. Totodată, se vehiculează și ipoteza că va fi declanșat un scandal al gunoialeor în Piatra Neamț, în scop politic, mai ales că s-ar putea ca prețurile pentru colectarea deșeurilor, să crească destul de mult față de prețurile practicate în prezent de Brantner.

Dacă lucrurile vor evolua nefavorabil, există și posibilitatea să fie reziliat contractul, în cazul în care câștigătorii licitației nu vor putea respecta condițiile prevăzute în caietul de sarcini. Cel târziu în luna mai, noul operator ar trebui să-și înceapă activitatea pe Zona 1, însă până la această oră, nu a întreprins niciun demers în acest sens, deși ar trebui să încheie noi contracte și să distribuie mii de pubele. Vom reveni.

Declarațiile primarului Carabelea, de la minutul 6:40:

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.