Astazi s-a intamplat o mare minune. Compartimentul Comunicare al Primariei Piatra- Neamt comunica, ceea e si normal, ca de asta e facut, deci exista.

Daca pana astazi, site-ul nostru a fost boicotat de cei de la primarie, iata ca astazi, ca prin minune, dupa ce am publicat articolul Japca pe fata- Parking sta la panda si politia locala ii asigura spatele, oamenii de la comunicare au gasit si adresa noastra de mail si numarul de telefon, care erau trimise de mult timp de catre noi la acest compartiment, dar care pana acum nu ne informa pe absolut niciun subiect legat de activitatea institutiei si a refuzat in mod ostentativ sa comunice cu noi.

    Si cu toate ca ar fi trebuit sa publicam acest drept la replica peste mai multi ani, asa cum raspunde si Primaria la cererile noastre, (Vezi aici!) dam dovada de impartialitate si il publicam astazi.

Ne abtinem de la comentarii pe marginea celor scrise in dreptul la replica, chiar daca in el se afirma ca am prezentat tendentios evenimentele, cu mentiunea ca nu stim deocamdata daca el contine punctul de vedere al Primariei pe subiectul Politie Locala, sau al Politiei Locale pe subiectul prezentei politistilor locali la o actiune Parking.

Redam mai jos dreptul la replica, exact asa cum a fost el scris si formulat:

In urma articolului aparut in mediul on-line  prin care Politia locala Piatra Neamt este acuzata de o presupusa complicitate cu SC PARKING, facem urmatoarele precizari :

         In data de 26.09.2016, in jurul orelor 16, prin dispeceratul Politiei locale a fost primita o sesizare referitoare la tulburarea ordiniii si linistii publice pe strada Calea Romanului din municipiul Piatra Neamt, cu ocazia efectuarii operatiunilor de blocare/deblocare a unor autoturisme de catre angajatii SC PARKING SA.

         In urma acestei sesizari, la fata locului s-a deplasat un echipaj al Politiei locale care si-a  exercitat atributiilor de serviciu  pe linia mentinerii (prevenirii si aplanarii evenimentelor de tulburare a)  ordinii si  linistii publice, constatand ca la fata locului au loc discutii in contradictoriu intre angajatii SC PARKING SA si un grup alcatuit din mai multi cetateni, proprietari ai masinilor blocate.

         Astfel, contrar celor prezentate in articol, echipajul Politiei locale nu s-a prezentat la fata locului odata cu reprezentantii SC PARKING pentru “ a le asigura acestora spatele”, asa cum in mod tendentios s-a afirmat, ci in urma sesizarii anterior mentionate, facute prin dispecerat.

       In acest sens, Politia locala a urmarit la fata locului, in mod exclusiv, prevenirea si aplanarea evenimentelor de tulburare a orinii si linistii publice, nefiind constatata necesitatea luarii unor  masuri efective de sanctionare cu privire la incalcarea pevederilor  Legii 61/1991, republicata, privind ordinea si linistea publica si nici incalcarea altor acte normative.

In acelasi sens precizam ca Politia locala Piatra Neamt, institutie publica de interes local, nu doreste sa fie implicata  sau speculativ  atrasa in diferite dispute, dezbateri sau rivalitati locale, acuzatiile de partizanat sau atitudine subiectiva in favoarea uneia din partile implicate fiind nereale si nefondate.”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.