Florin Hopsa, liderul consilierilor judeteni PNL, anunta ca  liberalii au convocat o sedinta extraordinara de CJ Neamt, pentru maine 23 aprilie, in care sa se aprobe dublarea alocatiilor de hrana pentru pacientii Spitalului Judetean Neamt. ”Am convocat mâine o ședință extraordinară a CJ Neamț pentru a majora alocațiile de hrană a pacienților internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț cu 100%. Noi, consilierii județeni ai PNL Neamț, credem că decizia este absolut necesară, iar Consiliul Județean Neamt este cel care trebuie să și-o asume. Ne bucurăm că la această inițiativă ni s-a alăturat și colegul Cristian Ungurianu, consilier județean din partea PMP. E obligatoriu ca exemplul lui să fie urmat de toți ceilalți consilieri pentru a arăta cu întreg Consiliul Județean își dorește cu adevărat să rezolve probleme în această situație de criză”, a declarat Florin Hopsa.

Decizia consilierilor judeteni PNL vine dupa ce in ultimele zile, in presa locala au aparut noi dovezi ca mancarea pentru pacientii spitalului din Piatra Neamt este insuficienta atat cantitativ cat si calitativ. Spitalul a trecut in subordinea Ministerului Sanatatii, insa doar la nivel de management, iar finantarea trebuie asigurata in continuare de CJ Neamt.

Sedintele extraordinare de CJ pot fi convocate de o treime dintre consilierii judeteni, reglementare legala la care liberalii nemteni se incadreaza, mai ales ca li s-a alturat si un consilier judetean PMP. Mai ramane de vazut daca proiectul va avea sorti de izbanda, pentru ca trebuie aprobat cu votul majoritatii (50%+1) pe care liberalii nu o au. Mai exista si varianta ca sedinta sa nu se poata tine din lipsa de cvorum, daca PSD-ALDE- Dulama nu raspund la convocarea liberalilor.

1.Proiect HCJ majorare a nivelul alocatiilor de hrana 20.04.2020

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.